Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινητοποιήσεις των απολυμένων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (της ανταποκρίτριάς μας).-

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης απέκλεισαν χτες (11πμ-2μμ), οι 185 απολυμένοι του "Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας", που εργάζονταν στις αρχαιολογικές υπηρεσίες. Αίτημά τους η άμεση επαναπρόσληψή τους, με το καθεστώς των ωρομισθίων.

"Η απροειδοποίητη απόλυση των εργαζομένων, από τον υπουργό Πολιτισμού στις 2 του Γενάρη, μετέτρεψε τους αρχαιολογικούς χώρους σε άδεια εργοτάξια που θυμίζουν σκουπιδότοπους με εγκαταλειμμένα σημαντικά μνημεία. Μνημεία, που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα στατικότητας, με ορατό τον κίνδυνο ακόμη και της κατάρρευσης, καθώς οι Εφορείες αδυνατούν να συνεχίσουν τις εργασίες χωρίς προσωπικό",δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού, Χαράλαμπος Παπαϊωάννου.

"Η πολιτιστική κληρονομιά, η συντήρηση, η ανάδειξη και προβολή της δεν είναι μία επιχείρηση με σκοπό το γρήγορο κέρδος",επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, απαιτώντας: Αμεση επαναπρόσληψή των απολυμένων συναδέλφων τους, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες στους εργοταξιακούς χώρους και τα μνημεία που έχουν εγκαταλειφθεί στη μέση. Να σταματήσουν οι αναθέσεις των αρχαιολογικών εργασιών σε ιδιώτες και τέλος την προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας για την κάλυψη των αναγκών του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με αποκλεισμό του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης,αύριο (Πέμπτη) στις 11πμ, ενώ τη Δευτέρα θα αποκλείσουν τη "Ροτόντα", όπου βρίσκεται η έδρα της 9ης Εφορείας Αρχαιοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ