Πέμπτη 19 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΙΝΙΟΝ
Ζητάνε έκτακτη ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ

Την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ ζήτησαν χτες 70 περίπου εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ,που επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στους Τράχωνες και συναντήθηκαν με τον διοικητή του Οργανισμού Κ. Ευστρατόγλου.Οι εργαζόμενοι του καταστήματος είναι απλήρωτοι για δύο μήνες, ενώ εξακολουθεί σε κάποιους να μην έχει καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων.

Ωστόσο, ο διοικητής του ΟΑΕΔ επικαλέστηκε τους νόμους, πάνω στους οποίους προσκρούει, όπως ισχυρίστηκαν, η καταβολή οικονομικής βοήθειας. Νόμους, που οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν "κομμένους και ραμμένους στα μέτρα των εργοδοτών", ενώ σημείωσαν ότι, αν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορεί να εξευρεθεί τρόπος για την ικανοποίηση του αιτήματός τους.

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν μία πρόταση, η οποία θα εξεταστεί από τους διοικητές του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ και η οποία αφορά στην καταβολή των χρημάτων που προορίζονταν για ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση, η οποία ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Ωστόσο, κάποια απ' αυτά τα χρήματα διεκδικούνται από το ΙΚΑ και την Εφορία, αν όμως εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη του ΙΚΑ, τότε υπάρχει πιθανότητα να καταβληθούν στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ