Σάββατο 21 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΖΕΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΤΕΞ
ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
στα "εκσυγχρονιστικά" σκαριά

Εγγραφο του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων βρίσκεται και εξετάζεται στο υπουργείο Ανάπτυξης. Εκμεταλλευόμενος το καθεστώς ασυδοσίας, ο επιχειρηματίας αποθρασύνεται...

Την προοπτική οριστικής διάλυσης της ΣΟΦΤΕΞ, όπως την... οραματίζεται ο μεγαλοβιομήχανος Ζερίτης, εξετάζουν οι "εκσυγχρονιστές" του ΠΑΣΟΚ, μετά από πληθώρα υπόγειων διεργασιών ανάμεσα σε στελέχη της κυβέρνησης και του επιχειρηματία.

Σχετικό έγγραφο του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο, υπό την καθοδήγηση της Β. Παπανδρέου, φαίνεται έτοιμο να προχωρήσει σε ένα ακόμα σκάνδαλο. Εκμεταλλευόμενος το καθεστώς ασυδοσίας, που του παρέχουν οι κυβερνώντες, ο ιδιοκτήτης της ματοβαμμένης DIANA - που πριν λίγες μέρες δήλωνε ότι νιώθει μετανάστης μέσα στην ίδια του τη χώρα - απαιτεί να του εκχωρηθεί η ΣΟΦΤΕΞ:

  • Με άγνωστο τίμημα, αφού αυτό είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει...
  • Χωρίς δέσμευση για χρονική διάρκεια διατήρησης των θέσεων εργασίας
  • Χωρίς τους συνδικαλιστές εργαζόμενους, επειδή προκαλούν προβλήματα
  • Με εγγυήσεις του δημοσίου για το τίμημα της επένδυσης και οποιαδήποτε ζημιά θα εμφανίσει ότι του προέκυψε.

Σε ό,τι αφορά στις... "δεσμεύσεις" που αναλαμβάνει συμπεριλαμβάνεται το ότι θα μειωθεί παραπέρα το προσωπικό, ενώ μέσα σε 5 χρόνια εκτιμά ότι θα έχει γίνει η "απογύμνωση" της εταιρίας, με τη διάλυση, για παράδειγμα, του εμπορικού τμήματος και του δικτύου διακίνησης των προϊόντων.


ΣΕΛ.  15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ