Τετάρτη 25 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ. ΔΡΥΣ
Αποφασιστικότητα στον αντιλαϊκό μονόδρομο

Τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που θα οδηγήσουν στην κατάργηση κάθε έννοιας κράτους πρόνοιας, στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων του δημόσιου τομέα στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στο όνομα του "μονόδρομου" που διανύει η ελληνική οικονομία προς την Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ), επαναδιατύπωσε χτες ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια ομιλίας με θέμα: "Η Οικονομική και Νομισματική Ενωση της Ευρώπης, το ΕΥΡΩ και οι συνέπειές τους στην εθνική οικονομία", που εκφώνησε σε σχετική εκδήλωση σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ανέφερε ότι "η απρόσκοπτη πορεία της ελληνικής οικονομίας προς την ΟΝΕ, απαιτεί διαρθρωτικές αλλαγές που θα διευκολύνουν την προσαρμογή της οικονομίας, απορροφώντας ενδεχόμενους κλυδωνισμούς και μεγιστοποιώντας το αναπτυξιακό αποτέλεσμα των επενδύσεων". Ως αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση επικαλέστηκε το λεγόμενο Σύμφωνο Εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και "κοινωνικών εταίρων", που ήταν το επιστέγασμα του διαβόητου "κοινωνικού διαλόγου". Ετσι, για την επόμενη τριετία, ο Γ. Δρυς επικέντρωσε τους στόχους της κυβέρνησης στον τομέα αυτό στα εξής σημεία:

  • Αμεση υλοποίηση της απόφασης για συγχωνεύσεις - καταργήσεις 1.750 δημοσίων φορέων, που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα.
  • Ιδιωτικοποίηση - μέσω της μετοχοποίησης - δέκα ακόμη δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.
  • Σταδιακή απελευθέρωση των αγορών στις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια και τις μεταφορές.
  • Λήψη μέτρων που θα αφορούν την αγορά εργασίας και την κοινωνική ασφάλιση, μέσω του "κοινωνικού διαλόγου".
  • Ενίσχυση της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την κατασκευή και χρηματοδότηση μεγάλων έργων, μέσω του λεγόμενου συστήματος "αυτοχρηματοδότησης".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ