Τετάρτη 25 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους στην υγεία να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ κάνει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υγειονομικών" (ΔΕΥ).

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥ τονίζει ότι κλιμακώνεται η κυβερνητική επίθεση ενάντια στις κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζομένων και των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Για πρώτη φορά υπάρχει, όχι μόνο πραγματική μείωση των μισθών, αλλά και ονομαστική μείωση, ενώ οι ανάγκες σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και εργατοτεχνικό προσωπικό παραμένουν ακάλυπτες. Παράλληλα, γίνονται προσλήψεις συμβασιούχων και εποχιακών, με στόχο την κατάργηση της μονιμότητας, ενώ υπάρχει αδιαφορία για τις μόνιμες και διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των νοσοκομείων.

Επίσης, η κυβέρνηση νεκρανασταίνει τον αντιδραστικό δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση (Στρατιωτικό Νοσοκομείο "401"), τρομοκρατεί και διώκει συνδικαλιστές (Νοσοκομείο "Σωτηρία") και αρνείται να πάρει μέτρα για την προστασία και προαγωγή της υγείας των εργαζομένων, τόσο σε οικονομικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο.

"Υπάρχει σαφής χειροτέρευση της θέσης μας σε όλους τους τομείς", συνεχίζει η ΔΕΥ και καλεί τους εργαζόμενους στην υγεία "αποφασιστικά και συντονισμένα να παλέψουμε για μια άλλη φιλεργατική, προοδευτική πολιτική, που κυρίαρχο στόχο θα έχει την πάλη ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ