Τετάρτη 25 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μερικοί το προτιμούν... νεοελληνικό

Στα πλαίσια του γιορτασμού των 100 χρόνων της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, πολλά από τα ΔΗΠΕΘΕ περιέλαβαν στο ρεπερτόριό τους νεοελληνικά έργα. Μερικά από αυτά είναι και τα ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, Κομοτηνής και Λαμίας ("Ο Αφελής" και "Ο χαρτοπαίκτης"), Βέροιας ("Ποιος ανακάλυψε την Αμερική"), Λάρισας - "Θεσσαλικό" ("Με δύναμη από την Κηφιασιά").

Εντατικά συνεχίζονται οι πρόβες του έργου του Γιώργου Αρμένη "Βασικά με λεν Θανάση",που θα ανέβει στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, σε σκηνοθεσία Αννας Φόνσου,σκηνικά - κοστούμια Νίκης Πέρδικα,μουσική επιμέλεια Βασίλη Νικολάου.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Σταύρος Παράβας, Αννα Φόνσου, Χρήστος Μωραϊτης, Ηλίας Κατέβας, Παναγιώτης Ραπτάκης, Ελένη Καπουσούζ, Μιχάλης Κοβανίδης, Σοφία Σωτηρίου, Βίλμα Τσακίρη.

"Το έργο του Γιώργου Αρμένη, τον οποίο θεωρώ έναν από τους καλύτερους Νεοέλληνες συγγραφείς, με φορτώνει με πολλές ευθύνες. Ευθύνες που υπαγορεύονται και από την εμπιστοσύνη που μου έδειξε το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών αναθέτοντάς μου τη σκηνοθεσία, αλλά και από την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι συνάδελφοί μου. Ελπίζω και θέλω να μην τους διαψεύσω", λέει η Αννα Φόνσου.

  • Εγκαινιάζεται, σήμερα, το θέατρο "Παλλάς" της Καβάλας, η μόνιμη στέγη του ΔΗΠΕΘΕ της πόλης, με εναρκτήριο έργο τον αριστοφανικό "Πλούτο", σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου,σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη,μουσική Σταμάτη Κραουνάκη,χορικά - τραγούδια Λίνας Νικολακοπούλου,σκηνικά Θάλειας Ιστικοπούλου,κοστούμια Κώστα Βελινόπουλου.Παίζουν: Μανόλης Μαυροματάκης, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Δημήτρης Κουτρουβιδέας, Γιώργος Καράσης, Απόστολος Σοφιανός, Ολγα Τουρνάκη, Δημήτρης Πολίτης,κ. ά.
  • Ο θίασος "Τα Δρώμενα" φιλοξενείται από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, στο κτίριο Σπίρερ, από 5 - 8 Μαρτίου, με το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς "Αμερικάνικα Μπλουζ",σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου - Μάριου Πλωρίτη,σκηνοθεσία Μάγιας Λυμπεροπούλου,σκηνικά - κοστούμια Δαμιανού Ζαρίφη,μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου.Παίζουν: Γεωργία Αποστόλου, Αννα Βαγενά, Στέλιος Γεράνης, Λεωνίδας Κακκούρης, Μάγια Λυμπεροπούλου, Μαρίνα Ψάλτη.Η παράσταση θα παρουσιαστεί από τις 13 Μαρτίου και στο θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη".
  • Εντατικά συνεχίζει και το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής τις πρόβες για τον "Φονιά" του Μήτσου Ευθυμιάδη,που θα ανέβει στις 15 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Γιώργη Χριστοφιλάκη,σκηνικά - κοστούμια Κοσμά Πανωρίδη,μουσική Κώστα Λιάκουρη.Παίζουν: Γιώργος Ρήγας, Γιάννης Εμμανουήλ, Φωκίων Ζαρίκος, Σταυρούλα Σπυρίδωνος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ