Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαμαρτυρίες σκηνοθετών - παραγωγών

Την αντίθεσή τους εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Κινηματογράφου - Τηλεόρασης - Βίντεο για τις ακολουθούμενες μεθοδεύσεις ενόψει της προσεχούς διάσκεψης για την Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Οπτικοακουστικών, που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Αγγλία, υπό την αγγλική προεδρία. Ο αρμόδιος ελληνικός φορέας (ΙΟΜ, που διευθύνεται από την Ολγα Κλειαμάκη) αποδέχτηκε τις "προδιαγραφές της Αγγλικής Προεδρίας και συνετάχθη με τις "επιλογές" του Λονδίνου", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τα δύο σωματεία, που αποκλείστηκαν παρότι συμμετείχαν στη Συντονιστική Συνάντηση Επαγγελματιών που έγινε στις 17/2, καταγγέλλουν τον αποκλεισμό των εκπροσώπων τους από την ελληνική αντιπροσωπεία που θα μετάσχει στη διάσκεψη, ενώ θα μετέχουν τηλεοπτικοί σταθμοί, όχι όμως και ανεξάρτητοι παραγωγοί. Καταγγέλλεται επίσης η επιλεκτική επιλογή προσώπων και φορέων που θα αποτελέσουν την ελληνική αντιπροσωπεία, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτή περιλαμβάνονται και δύο ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια (ΑΝΤΕΝΝΑ, ΜΕΓΚΑ), που "ακόμη δεν έχουν καταθέσει το μερίδιό τους από το "1,5%" του νόμου 1869/89 και δε σέβονται τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής οδηγίας TVSF για τις διαφημιστικές παρεμβολές και τις ποσοστώσεις".

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχουν και οι: ΕΡΤ, Ολ. Κλειαμάκη,Γ. Κουμάντος, Π. Μητρόπουλος (εκπρόσωπος των εταιριών διανομής), Β. Βαφέας (Εταιρεία Παραγωγών - Σκηνοθετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ