Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Υπερχρεωμένο το ΚΘΒΕ

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Κώστα Τσιάνου ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ο πρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου ανακοίνωσε χτες ότι αύριο θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον υπουργό Πολιτισμού και θα ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση, ώστε να λειτουργήσει το υπερχρεωμένο θέατρο. Διευκρίνισε ότι εκτός της τακτικής κρατικής επιχορήγησης το ΚΘΒΕ πρέπει να εξασφαλίσει και δικά του έσοδα, σημειώνοντας ότι "ένα κρατικό Θέατρο μπορεί να μπει δυναμικά στην αγορά και να αντιμετωπίσει τους κανόνες της". Αποκαλυπτικός, ο Δ. Σαλπιστής ανέφερε ότι το ΚΘΒΕ με 100 ηθοποιούς, δεν μπορεί να καλύψει πέντε μεγάλα θέατρα (που πιθανά θα έχει στη διαχείρισή του) σε συνεχή δραστηριότητα, γι' αυτό μετά την ολοκλήρωση των πέντε σκηνών και την παράδοσή τους (αρχές του φθινοπώρου), θα διαθέσει κάποιες σε θιάσους της ελεύθερης αγοράς....

Ο Δ. Σαλπιστής ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής της περιουσίας του θεάτρου και γι' αυτό το σκοπό αναμένονται ορκωτοί εκτιμητές από την ΑΘήνα. Τέλος, εξήγγειλε τη δημιουργία Οπερας Δωματίου, ως τμήματος του ΚΒΘΕ και το σχεδιασμό "επικοινωνιακής πολιτικής και προβολής" των δραστηριοτήτων του θεάτρου.

Το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη "Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού" ανεβαίνει αύριο στο ΚΘΒΕ (αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών). Πρόκειται για σάτιρα που περιγράφει τη ζωή ενός πανίσχυρου αυτοδημιούργητου θεμελιωτή μιας οικονομικής δυναστείας, ο οποίος βρίσκεται σε αφασία από χρόνια και ζωντανεύει μόνο μπροστά στις σελίδες με τα νέα του Χρηματιστηρίου. Το ζωντανό αυτό πτώμα, που κατέχει το 51% των μετοχών της εταιρίας, διεκδικούν τα παιδιά του, ελπίζοντας σε ένα του νεύμα να καταδείξει τον κύριο κληρονόμο. Να σημειωθεί ότι ο Ιάκωβος Καμπανέλλης ξανάγραψε σχεδόν ολόκληρο το δεύτερο μέρος του έργου, ειδικά για το ΚΘΒΕ. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Ρήγα,τα σκηνικά - κοστούμια του Χρήστου Μπρούφα,η μουσική του Γιώργου Χριστιανάκη.Παίζουν: Λάζαρος Ανδρέου, Φώτης Ζήκος, Ελένη Καλλιγά, Δημήτρης Καρέλλης, Σάσα Καστούρα, Νίκος Κολοβός, Λένα Κουρούδη, Σοφία Λάππου, Εύη Μέρμηγκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ