Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές αποδράσεις

Εορταστικό το τριήμερο κι αν δε φύγετε εκτός Αθηνών, έχετε τα περιθώρια και για άλλου είδους αποδράσεις. Οχι μόνο χάρη στις αποκριάτικες εκδηλώσεις δήμων και φορέων, αλλά και μέσα από κάποιες νυχτερινές διαδρομές.

Η Ελλη Πασπαλά ολοκληρώνει την Κυριακή τις εμφανίσεις της στο "Μετρό" (Γκύζη και Κάλβου), όπου παρουσιάζει το νέο δίσκο της "Για τη συνήθεια του έρωτα". Τα "Υπόγεια Ρεύματα" (φωτό), πάντως, δίνουν ήδη δυναμικό "παρών" στην "Ιερά Οδό", όπου μέχρι το τέλος του Μάρτη θα συμπράττουν με τους Γιώργο Νταλάρα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάριο Φραγκούλη, Καλλιόπη Βέττα. Στις "αποσκευές" τους το νέο τους άλμπουμ "Τσαλακωμένες μέρες", μια δουλιά με κατεξοχήν ηλεκτρικό ήχο, καθώς και αντιπροσωπευτικές στιγμές από την παλαιότερη δισκογραφία τους. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου συνεχίζει να βρίσκεται "Δίπλα στο Ποτάμι" (Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι), ενώ στο "Δίαυλο" (Δράκου 9, Φιξ) σήμερα το λόγο έχει ο Νίκος Πιπινέλης,αύριο ο Γιάννης Γλέζος,ενώ την Κυριακή οι "Αλμα Λατίνα" συντονίζουν στους ρυθμούς της Αποκριάς. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σήμερα (8.30μμ) σε διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή και σολίστ τον Γιάννη Τσιτσελίκη (βιολοντσέλο) δίνει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής με έργα Τσαϊκόφσκι. Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί η Τρίτη Συμφωνία του ("Πολωνική"), σε πρώτη εκτέλεση με την ΚΟΑ. Στον ίδιο χώρο, το Σάββατο ο διάσημος Αμερικανός κιθαρίστας Τζον Μακ Λάφλιν γράφει τον επίλογο του αφιερώματος "Γέφυρες", ενώ την Κυριακή φιλοξενούνται οι πιανίστες Γιώργος Πέτρου και Χρίστος Παπαγεωργίου (πρωί) και η Ολλανδή μέτζο σοπράνο Ξένια Μέγιερ (8.30μμ).

Καυτή κουβανέζικη μουσική από το κουιντέτο του Αλφρέντο Ροντρίγκες,μέχρι τη Δευτέρα, στο "Χαφ Νοτ" (Τριβωνιανού 17, Μετς), ενώ ο Πέτρος Συνοδινός κάθε Σάββατο παρουσιάζει στην "Κόντρα" (Ειρήνης 89, Πέραμα) τραγούδια από την τελευταία του δισκογραφική δουλιά "Πίσω από το τζάμι". Ροκ διαδρομές από τους Δημήτρη Δημητρακα και "Εκτός Μάχης" σήμερα (11.30μμ) στο "Βωμό" (Αγ. Ιερόθεος, Περιστέρι), όπου αύριο φιλοξενούνται οι "Ντι Τρέισι" και την Κυριακή οι "Μπλουζ Μπαγκ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ