Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το χρώμα της αχτίδας

Με μία ακόμη ταινία την "Πράσινη αχτίδα",η ΝΕΤ συνεχίζει σήμερα το αφιέρωμά της στον Γάλλο σκηνοθέτη Ερίκ Ρομέρ. Εναν σκηνοθέτη από τους πρωτοπόρους της αισθητικής ανανέωσης και με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την ψυχολογική αφήγηση και τους διεισδυτικούς διαλόγους. Την "Πράσινη αχτίδα" τη γύρισε το 1985. Μια ταινία που δεν ξεφεύγει από το ύφος και τον προβληματισμό των άλλων ταινιών του Ρομέρ. Είναι αρχές του Ιούλη και η Ντελφίν δεν ξέρει ακόμη πού θα πάει για τις διακοπές της, αφού δεν έχει όχι μόνο φίλο, αλλά ούτε παρέα. Ζητάει πολλά από τη ζωή της και αναζητά το μοναδικό άνδρα. Κατά τύχη, μια φίλη της την καλεί στη Νορμανδία και η κοπέλα αποδέχεται την πρόσκληση. Μέσα σε λίγο διάστημα όλα θ' αλλάξουν κατά την τύχη στη ζωή της. Οταν ένα σούρουπο θα δει την "πράσινη αχτίδα", με το αγαπημένο της χρώμα. Παίζουν οι Μαρί Ριβιέρ, Αμιρα Τσεμάκι, Σιλβί Ρις και Λίζα Χερέντια. (ΝΕΤ 00.30)

"Μια τρελή καταδίωξη",θα παρακολουθήσουμε από την ΕΤ1 στις 23.30.Κωμωδία παρεξηγήσεων του Πίτερ Μπογκτάνοβιτς, με κεντρικούς ήρωες μια ιδιόρρυθμη γυναίκα και έναν εκκεντρικό μουσικολόγο. Γνωρίζονται σ' ένα ξενοδοχείο και από εκείνη τη στιγμή αρχίζει η τρελή τους περιπέτεια. Οι βαλίτσες τους μπερδεύονται με τις βαλίτσες δυο απατεώνων, οι οποίες περιέχουν κοσμήματα και απόρρητα έγγραφα. Πρωταγωνιστούν οι Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, Ράιαν Ο' Νιλ και Κένεθ Μαρς.

Την ταινία του Κώστα Βραττάκου "Τα παιδιά της Χελιδόνας",θα προβάλει ηΕΤ1 στη 01.00.Ενας σκηνοθέτης της τηλεόρασης με τη βοήθεια ενός δημοσιογράφου, προσπαθεί να ολοκληρώσει ένα ρεπορτάζ για τα "Παιδιά της Χελιδόνας", μιας οικογένειας που έζησε στην περίοδο του εμφύλιου. Παίζουν οι Μαίρη Χρονοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ