Πέμπτη 5 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Εξασφάλισε την πρόκριση

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα της Σλασκ με 82 - 58

Δέκα λεπτά πιεστικής άμυνας ήταν αρκετά για να εξασφαλίσει ο Παναθηναϊκός διαφορά ασφαλείας και να ταξιδέψει χωρίς άγχος την ερχόμενη Τρίτη στο Βρότσλαφ. Οι "πράσινοι" προτίμησαν αργούς ρυθμούς στο Α' ημίχρονο, επιτρέποντας στους Πολωνούς να κάνουν το παιχνίδι τους. Μέχρι την είσοδο των Καλαϊτζή, Χριστοδούλου, η Σλασκ με τον Αμερικανό Μακ Ντάουλ έφτανε εύκολα στο καλάθι. Ο Παναθηναϊκός επιτάχυνε στη συνέχεια και σταθερά άρχισε να αυξάνει τη διαφορά πηγαίνοντας στο ημίχρονο προηγούμενος με 43 - 37. Στην επανάληψη οι παίκτες του Σλ. Σούμποτιτς έπαιξαν εκπληκτική άμυνα και μέχρι το 30' οι Πολωνοί σημείωσαν μόλις 6 πόντους. Η διαφορά στο 33 έφτασε τους 28 πόντους και θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμα περισσότερο αν οι "πράσινοι" δε σκέφτονταν το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Το τελικό 82 - 58 είναι πάντως αρκετό για να δώσει την πρόκριση στον επαναληπτικό. Κορυφαίοι του Παναθηναϊκού οι Αλβέρτης, Ράτζα, Καλαϊτζής, ενώ υστέρησε ο Μπ. Σκοτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 17 (1), Καλαϊτζής 7 (1), Κοχ 9 (1), Παταβούκας, Οικονόμου 18 (1), Σκοτ 5, Ράτζα 20, Φ. Χριστοδούλου 6 (1).

ΣΛΑΣΚ: Μίγκλινιεκς 12 (3), Κρτσκάλα 5 (1), Ζελίνσκι 16, Βίντζεκ 2, Μακ Ντάουλ 16, Κολορτζέτζκι, Μπινκόφσκι 2, Ζισκόβσκι 5 (1).

  • Τη Στεφανέλ Μιλάνο του Γιώργου Σιγάλα θα βρει ο Παναθηναϊκός κατά 99% αντίπαλο στην ημιτελική φάση. Οι Ιταλοί κάνοντας επίδειξη δύναμης, επικράτησαν στη Γαλλία της Βιλερμπάν με 67 - 58. Στο ρωσικό ντέρμπι η Σαράτοφ επικράτησε εύκολα της Σαμάρα με 92 - 65. Στο τρίτο παιχνίδι η Ζαλγκίρις νίκησε στο Κάουνας την Μπεομπάνκα με 78 - 65.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ