Πέμπτη 5 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ 2 - 1
Ανοιχτοί λογαριασμοί

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν χθες στο Καυτατζόγλειο Ηρακλής και Παναθηναϊκός μετά το 2 - 1 υπέρ του γηραιού. Ετσι η ρεβάνς στις 18 του Μάρτη αναμένεται να είναι συγκλονιστική.

Το ματς στη συμπρωτεύουσα ήταν όλα τα... λεφτά στο πρώτο ημίχρονο οπότε και σημειώθηκαν και τα τρία γκολ της συνάντησης καθώς και μερικές καλές φάσεις στα δύο καρέ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι κυανόλευκοι είχαν ένα εκρηκτικό ξεκίνημα και με το... καλημέρα βρέθηκαν να προηγηθούν με 2 - 0!

Στο 1' ο Κωφίδης είχε δυνατό σουτ που εξουδετέρωσε ο Νικοπολίδης. Δύο λεπτά αργότερα ο Τσούμπα εκτέλεσε φάουλ και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου με έξοχη κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα των πρασίνων. Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο ένας άλλος Κύπριος, ο Μάριος Χριστοδούλου με αριστερό βόλε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους 10.000 φίλους του Ηρακλή στα... ουράνια.

Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου είχαν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα είκοσι λεπτά, όμως στη συνέχεια ο ΠΑΟ ανέβασε την απόδοσή του και στο 25' κατάφερε να μειώσει το σκορ. Ο Θεοφύλακτος Νικολαϊδης εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Ηρακλή και με αριστερό διαγώνιο βολέ έγραψε το τελικό αποτέλεσμα. Οι πράσινοι έχασαν διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 41' όμως πρώτα ο Καρκαμάνης και μετά ο Κωφίδης επί της γραμμής ήταν οι από μηχανής... Θεοί για τους νικητές.

Στην επανάληψη η ποιότητα του ματς έπεσε και μόνο στο 64' είχαμε μια καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, όμως ο Βαζέχα βρήκε... αέρα στην κενή εστία.

Από τον Ηρακλή ξεχώρισαν οι Ξανθόπουλος, Χριστοδούλου και Ξενίδης, ενώ από τον Παναθηναϊκό άρεσαν οι Κωνσταντινίδης, Γκούμας, Νικολαϊδης. Ο Μίκλαντ πέρασε μερικές μπαλιές όμως δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή του.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Σπύρου Παπαδάκου που "κιτρίνισε" τους Κωνσταντίνου, Σουκασιάν, Ξανθόπουλο, Ξενίδη, Κολιτσιδάκη, Αποστολάκη. ΗΡΑΚΛΗΣ: Καρκαμάνης, Ξενίδης, Σουκασιάν, Τσούμπα, Ξανθόπουλος, Κωφίδης, Κωστής (67' Κατσίμπα), Χριστοδούλου, Γιοβάνοβιτς, Κωνσταντίνου (61' Γκώνιας), Σαπάνης (77' Χαντζίδης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μιλόγεβιτς, Κολιτσιδάκης, Γκούμας, Νικολαϊδης, Κωνσταντινίδης, Αποστολάκης, Μίκλαντ (80' Λυμπερόπουλος), Βαζέχα (88' Στράντλι), Μπασινάς, Γ. Χ. Γεωργιάδης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

"Είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη και στο Ολυμπιακό Στάδιο θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, όμως το γκολ του Παναθηναϊκού μας αποδιοργάνωσε. Στην επανάληψη ισορροπήσαμε, όμως η αμυντική γραμμή μας δεν είχε ηρεμία", δήλωσε ο Γιώργος Παράσχος.

Από τη μεριά του ο Βασίλης Δανιήλ ήταν προβληματισμένος: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ξεκινάμε τόσο άσχημα και στη συνέχεια ανεβάζουμε την απόδοσή μας. Νομίζω ότι στη ρεβάνς είναι στο χέρι μας να πάρουμε την πρόκριση".

ΝΤ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ