Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
30 νεκροί σε νέα βομβιστική επίθεση

ΚΟΛΟΜΠΟ.-

Τουλάχιστον δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί που έπληξαν το γεμάτο κόσμο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, χτες το μεσημέρι, προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και μαθητές, και τον τραυματισμό άλλων 305.

Το "Ασοσιέιτεντ Πρες" επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων σημείωνε στις ανταποκρίσεις του από το Κολόμπο ότι οι υποψίες για τους αυτουργούς της επίθεσης "έπεσαν αμέσως στους αυτονομιστές Ταμίλ", οι οποίοι έχουν εξάλλου επαναλάβει τέτοιες ενέργειες.

Οι εκρηκτικές συσκευές, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί στις δύο πλευρές ενός λεωφορείου, κατέστρεψαν τις προσόψεις πολλών κτιρίων και έστειλαν εκατοντάδες θραύσματα σε περίμετρο εκατοντάδων μέτρων.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τουλάχιστον τρία παιδιά και δύο αστυνομικοί, όπως είπαν αξιωματούχοι της αστυνομίας και του υπουργείου Αμυνας της Σρι Λάνκα στους δημοσιογράφους.

Εκατοντάδες τραυματίες διακομίστηκαν στο κεντρικό νοσοκομείο του Κολόμπο, ενώ τρομοκρατημένοι γονείς αναζητούσαν τα παιδιά τους ανάμεσα στους τραυματίες.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης της επίθεσης, αλλά ο αρχηγός της αστυνομίας της Σρι Λάνκα εκτίμησε πως "αποτελεί χαρακτηριστική μέθοδο των Τίγρεων" αυτή που ακολουθήθηκε στο χτύπημα. Οι αυτονομιστές "Τίγρεις" είχαν χτυπήσει και πριν μερικές εβδομάδες, όταν η χώρα γιόρταζε τα πενηντάχρονα της ανεξαρτησίας της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ