Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Δεν ανέχεται "παλινωδίες" ο στρατός

ΑΓΚΥΡΑ.- Ούτε καν όσον αφορά τους τύπους δεν ανέχεται το τουρκικό στρατιωτικό επιτελείο ανάμειξη του Ισλάμ στην πολιτική ζωή της χώρας. Χτες, σύμφωνα με δημοσίευμα της συνήθως καλά πληροφορημένης "Γενί Γιουζίλ", ο στρατός διαμήνυσε στον πρωθυπουργό Γιλμάζ και τους συν αυτώ να μη διανοηθούν "οποιεσδήποτε υποχωρήσεις προς τους αντιπάλους του λαϊκού χαρακτήρα του κράτους".

Κατά την τουρκική εφημερίδα, πηγές του στρατού χαρακτήρισαν τις τελευταίες φοιτητικές κινητοποιήσεις υπέρ του "ελεύθερου δικαιώματος χρήσης της μαντίλας (τσαντόρ) από τις γυναίκες" ως προσπάθεια των ισλαμιστών να υπονομεύσουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στον αγώνα κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού.

"Καμία υποχώρηση δεν πρέπει να γίνει σε θέματα όπως η ελεύθερη χρήση ισλαμικής μαντίλας, στο όνομα κάποιων πολιτικών ανησυχιών ή υπολογισμών", φέρεται να δηλώνει ανώτατος αξιωματικός. "Τέτοιες κινήσεις θα ενθαρρύνουν κύκλους της άκρας δεξιάς να διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση και την κατάργηση άλλων αντι-ισλαμικών μέτρων", πρόσθεσε.

Χτες πάντως, κυκλοφόρησαν δημοσκοπήσεις που φέρουν τον επίγονο του καταργηθέντος Ρεφάχ πολιτικό σχηματισμό, το "Κόμμα της Αρετής", να είναι πρώτο στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος με ποσοστό 20%.

Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε σε μια άλλη εφημερίδα, τη "Ραντικάλ", φέρει την "Αρετή" να βρίσκεται στην ίδια θέση με το κόμμα Μητέρας Πατρίδας του Γιλμάζ, με το Κόμμα του Ορθού Δρόμου της Τανσού Τσιλέρ να ακολουθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ