Κυριακή 15 Μάρτη 1998 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΔΙΕΘΝΗ
Παράξενες συμπτώσεις...

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης "σήκωσαν" ξαφνικά το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας μιας μειοψηφίας των οικονομικών μεταναστών με επίκεντρο τους Αλβανούς. Ασφαλώς υπάρχει πρόβλημα και το θέμα "πουλάει" κατά την τρέχουσα αγοραία δημοσιογραφία. Ομως το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι, ενώ αυτή η εγκληματικότητα της πείνας εξακολουθούσε σε όλο το προηγούμενο διάστημα σύμφωνα με την ομολογία των αρμοδίων αρχών, έμενε στα αζήτητα των ραδιοτηλεοπτικών ειδήσεων. Από τον καιρό της ανάδειξης της κυβέρνησης του Φάτος Νάνο στην Αλβανία, παρουσιάστηκε το φαινόμενο μιας περίεργης "κοιλιάς", σαν να τελείωσε σχεδόν αυτή η εγκληματικότητα. Επαναλαμβάνεται από τη στήλη ότι το πρόβλημα πάντα υπήρχε. Η ξαφνική όμως σημερινή του ανάδειξη ως πρώτο θέμα στα επίσημα δελτία ειδήσεων προκαλεί εύλογους συνειρμούς σκοτεινών σκοπιμοτήτων. Είναι γεγονός ότι όπως η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κ. Μητσοτάκη, ενίσχυσε υλικά την ανάδειξη του Σαλί Μπερίσα στις τότε αλβανικές εκλογές, το ίδιο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενίσχυσε πολλαπλώς την εκλογή του Φάτος Νάνο.

***

Η πρώτη ενίσχυση έγινε υπό την άμεση παρουσία των ΗΠΑ στην Αλβανία με τις χιλιάδες αμερικάνικα πλαστικά σημαιάκια στις συγκεντρώσεις. Η δεύτερη έγινε στο πλαίσιο της υπαρκτής Ευρωπαϊκής Ενωσης που ανέλαβε τον άμεσο οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο της κατεστραμμένης Αλβανίας. Στο ίδιο αυτό πλαίσιο δόθηκε και η ελληνική οικονομική βοήθεια των είκοσι δισεκατομμυρίων δραχμών στη νέα αλβανική κυβέρνηση, πέραν όλων των άλλων. Γίνεται αντιληπτό ότι η νέα κατάσταση απαιτούσε ένα φαινομενικά ομαλό κλίμα.

Η συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα της πείνας μειοψηφικής μερίδας των Αλβανών οικονομικών μεταναστών έπρεπε να μην φτάνει στα αυτιά της ελληνικής κοινής γνώμης, η οποία επηρεάζεται από αυτό το γεγονός. Ανακοινώθηκε, μάλιστα, η νομιμοποίηση των οικονομικών μεταναστών με τη διαδικασία χορήγησης πράσινης κάρτας. Η διαδικασία αυτού του μέτρου φαίνεται να έπεσε στο κενό εφόσον, σύμφωνα μ' επίσημη ανακοίνωση, μόνο εκατόν πενήντα χιλιάδες λαθρομετανάστες έχουν κάνει αίτηση για την απόκτησή της, εκ των οποίων περίπου οι μισοί είναι Αλβανοί. Το γεγονός αυτό δείχνει τόσο την πραγματική ποιότητα αυτού του μέτρου, όσο και την ποιότητα του ανεξέλεγκτου μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα, που σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές αντιστοιχεί στο 10 - 15% του ελληνικού πληθυσμού.

***

Αυτό, λοιπόν, το γεγονός, που ίσως πάρει εκρηκτική κοινωνική διάσταση, η ελληνική πολιτική ηγεσία με τη σύμπραξη των ραδιοτηλεοπτικών εργολάβων και της αγελαίας δημοσιογραφίας των επωνύμων αρουραίων, το διαστρέφει και το εκφυλίζει στα μέτρα της υπαρκτής εγκληματικότητας της πείνας μιας αλβανικής μειοψηφίας. Αφού άνοιξε κατ' ουσίαν τα βορειοδυτικά ελληνικά σύνορα, αφού κατέστησε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι στο όνομα ενός αγοραίου αλυτρωτισμού, αφού άφησε να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα μια μερίδα των οκτώ περίπου χιλιάδων, σύμφωνα με ανακοινώσεις, Αλβανών εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου από τις αλβανικές φυλακές, τώρα επιδιώκει να ταυτίσει Αλβανούς θύτες και θύματα χωρίς ουσιαστικό έλεγχο. Σε αυτή τη σκοτεινή σκοπιμότητα αφήνει να διασύρεται η ελληνική αστυνομία. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται, τουλάχιστον, για σκοτεινή σκοπιμότητα. Το ξαφνικό "σήκωμα" της αλβανικής εγκληματικότητας της πείνας στις ειδήσεις των τελευταίων ημερών, φαίνεται να σχετίζεται με την κρίση του Κοσσυφοπεδίου και την εθνικιστική κινητοποίηση των αλβανικών πληθυσμών στα Βαλκάνια. Παρουσιάζεται ως στοιχείο ενός συνολικού πλαισίου αποσταθεροποίησης. Η υπαρκτή μειοψηφική εγκληματικότητα των Αλβανών λαθρομεταναστών δύναται ίσως να συνδεθεί με τη γενικότερη φτώχεια, αθλιότητα κι ανεργία του αλβανικού πληθυσμού στην Ελλάδα. Εάν συμβεί αυτό, πιθανόν να εξελιχθεί σε μοχλό ευρύτερης εσωτερικής αποσταθεροποίησης. Ο ελληνικός πολιτικός τυφλοπόντικας, φοβούμενος μια τέτοια εξέλιξη, προσανατολίζεται στο τσουβάλιασμα όλων, δείχνοντας μια εγκληματική μειοψηφία λαθρομεταναστών ως τους φταίχτες του κοινωνικού προβλήματος που ο ίδιος δημιούργησε. Αυτοί οι ίδιοι που επέτρεψαν (ΝΔ) και αυγάτισαν (ΠΑΣΟΚ) την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση για λογαριασμό αγοράς φτηνής εργασίας από τους Ελληνες δουλέμπορους εργοδότες, ζητούν τώρα τα ρέστα. Ως γνήσιοι απόγονοι της αμερικανο - δουλείας κι ως τρόφιμοι των ευρω -ενωσιακών κοινοβίων επέτρεψαν την κατ' εντολήν πολιτική εισαγωγή της λαθρομεταναστευτικής βόμβας στην Ελλάδα. Υπηρέτησαν πιστά την κεντρική επιδίωξη του παγκόσμιου ανεξέλεγκτου λόμπι των ισχυρών της Νέας Τάξης να μετατρέψουν τις χώρες σε χώρους και τους λαούς σε νομάδες χωρίς παρελθόν και μέλλον.

Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ