Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντιδρούν στις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις

Απεργία αύριο σ' όλα τα λιμάνια της χώρας. Στάσεις εργασίας και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς. Σύσκεψη οργανώσεων - ΑΔΕΔΥ χτες

Στο "φόντο" των δηλώσεων του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου ο οποίος - εκτός των άλλων - προχτές εξήγγειλε σαρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση με κατάργηση, ιδιωτικοποίηση 176 δημοσίων υπηρεσιών (σε πρώτη φάση), άρση της μονιμότητας για τους εργαζόμενους εκεί και επιβολή μερικής απασχόλησης στο δημόσιο,πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί σύσκεψη τηςΑΔΕΔΥ, με εκπροσώπους σωματείων από υπηρεσίες που μετατρέπονται σε ανώνυμες εταιρίες ή καταργούνται. Ωστόσο, χρειάστηκε οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων να ασκήσουν πιέσεις, για να ψελλίσει τελικά το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ότι θα... στηρίξει τις προγραμματισμένες από τα σωματεία κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία,αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης (το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα έχει εγκριθεί απ' το ΣτΕ) για μετατροπή των ΟΛΠ - ΟΛΘ σε ανώνυμες εταιρίες με στόχο, στη συνέχεια, την ιδιωτικοποίησή τους. Στα πλαίσια της απεργίας, οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Επίσης, τα σωματεία εργαζομένων σε Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας και Οργανισμού Κεντρικής Λαχαναγοράς,που έχουν συγκροτήσει Συντονιστική Επιτροπή, προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 23 Μάρτη, συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη συνέχεια στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Στη χτεσινή σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από τις Ομοσπονδίες υπουργείου Παιδείας, ΥΠΕΧΩΔΕ, υπουργείου Γεωργίας, υπουργείου Οικονομικών και εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ και ΕΤΜΟΑ.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε η ΑΔΕΔΥ, μετά τη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής και την προκήρυξη κινητοποιήσεων. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γ. Κουτσούκος εμφανίστηκε να μη γνωρίζει (!) ότι η μετατροπή των Οργανισμών σε ανώνυμες εταιρίες σημαίνει άρση της μονιμότητας. Ακολουθώντας παρελκυστική τακτική, έκανε λόγο για διαβουλεύσεις με τις Ομοσπονδίες... και ότι "η κινητοποίηση στις 23 Μάρτη να μην αποτελέσει τροχοπέδη να μπορεί να πάει παραπέρα"! Κάτω απ' την αντίδραση των παραβρισκομένων, που σημείωσαν πως η κινητοποίηση είναι αποφασισμένη και το ζήτημα είναι αν θα την καλύψει η ΑΔΕΔΥ, υποχρεώθηκε να πει ότι "θα τη στηρίξουμε, αλλά το πώς θα το αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ που θα συνεδριάσει μέσα στη βδομάδα"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ