Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανσυνταξιουχική κινητοποίηση
  • Πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα πραγματοποιούν την Πέμπτη οι απόμαχοι της δουλιάς, καθώς η κυβέρνηση τούς καταδικάζει στην οικονομική εξαθλίωση
  • Σφοδρή καταγγελία από τη Συντονιστική Επιτροπή

Με πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, μεθαύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος,οι συνταξιούχοι όλης της χώρας και όλων των Ταμείων αντιδρούν στη νέα λεηλασία του εισοδήματός τους και στη μετατροπή των συντάξεων από συντάξεις πείνας σε συντάξεις εξαθλίωσης,όπως επισημαίνει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής τονίζεται ότι "η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου και των Ευρωπαίων εταίρων της, υποτίμησε τη δραχμή κατά 14%, που σημαίνει ότι το κατοστάρικο γίνεται 86 δραχμές. Η πράξη αυτή - συνεχίζει - είναι αντιλαϊκή και αντεθνική, αφού θίγει το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού. Τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής θα είναι οι συνταξιούχοι".

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση, επισημαίνει ότι "αυτή τη λαίλαπα της ακρίβειας, εμείς οι συνταξιούχοι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με την αύξηση 3,7% που για 600.000 συνταξιούχους είναι 65 - 130 δραχμές τη μέρα.Ακόμα αυτή η πράξη δένει πιο σφιχτά την Ελλάδα στις πολυεθνικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με σοβαρές και καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον της χώρας. Ο κ. Παπαντωνίου, εκτός των άλλων, ανακοίνωσε τα αντεργατικά μέτρα, όπως ανατροπή εργασιακών σχέσεων, περικοπή κοινωνικών δαπανών και ξεθεμελίωμα του ασφαλιστικού συστήματος σε δύο δόσεις. Παράλληλα, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην αντιδράσουν και να αποδεχτούν τα μέτρα γιατί, αν δεν αποδώσουν, θα υποστούν και αυτοί τις συνέπειες".

  • Να παραβρεθούν σύσσωμοι στην πανελλαδική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση της Πέμπτης στην Αθήνα, "για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την απαίτησή μας για μια ανθρώπινη διαβίωση", καλεί με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθηνών τους 65.000 συνταξιούχους του κλάδου.

Επίσης, στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η κυβέρνηση γιατί "προχώρησε, με εντολή του καπιταλιστικού Διευθυντηρίου των Βρυξελλών, σε υποτίμηση της δραχμής κατά 14% με τις εφεξής τραγικές ασταμάτητες επιπτώσεις της σε μισθούς, ημερομίσθια και συντάξεις, που θα έχει αποτέλεσμα τη μεταφορά των εισοδημάτων από τις τσέπες των εργαζομένων και των συνταξιούχων στις τσέπες των πολυεθνικών των Βρυξελλών, καθώς και σε υποτίμηση των κοινωνικο -ασφαλιστικών δικαιωμάτων".

Και στην Καβάλα

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Σωματείων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης καλεί όλους τους συνταξιούχους της περιοχής να δώσουν το μαχητικό τους "παρών" και να διαδηλώσουν στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας.

  • "Περίεργη" εξουδετέρωση των τηλεφώνων της, χτες το πρωί, και ενώ πλήθος δημοσιογράφων προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τα στελέχη της προκειμένου να σχολιάσουν την υποτίμηση, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ