Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
"Πράσινη" η κορυφή

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε διαφορά ασφαλείας από τον Ολυμπιακό, που κινδυνεύει να χάσει ακόμα και τη δεύτερη θέση

Πλώρη για τίτλο έβαλε ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" έστω και δύσκολα νίκησαν στο Ηράκλειο, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Αλεξάνδρειο από τον ΠΑΟΚ και το τοπίο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ξεκαθάρισε όσον αφορά την πρώτη θέση. Στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν για τη λήξη της κανονικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον δύο ήττες για να... αυτοκτονήσει. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να χάσει παιχνίδι στην έδρα του όπου υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και τον Σπόρτιγκ και φυσικά να ηττηθεί στο Περιστέρι από την τοπική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε κατά κράτος από τον ΠΑΟΚ και τώρα κινδυνεύει να χάσει και τη δεύτερη θέση. Οι Πειραιώτες απέναντι σε μια ομάδα που της έλειπαν τρία βασικά στελέχη, έδειξε ότι δύσκολα θα μπορέσουν φέτος να ξαναβρούν τον παλιό καλό εαυτό τους. Χωρίς τον Τάρλατς που δε θα επιστρέψει πριν τα πλέι οφ, τους Χόκινς, Καρνισόβας ανέτοιμους και τους υπόλοιπους σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση, θα πρέπει να δώσουν μάχη για να διατηρηθούν στη δεύτερη θέση. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΠΑΟΚ υστερούν σε πόντους στα μεταξύ τους παιχνίδια και το μόνο παρήγορο γι' αυτούς είναι το δύσκολο πρόγραμμα της θεσσαλονικιώτικης ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ τρεις μέρες μετά τον αποκλεισμό του από την Ευρωλίγκα, κατάφερε να ξεπεράσει τον κακό εαυτό του και να επικρατήσει του Ολυμπιακού ευκολότερα του αναμενομένου. Εχει όμως το δυσκολότερο πρόγραμμα από τους άλλους τρεις της πρώτης τετράδας και θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του για να αποκτήσει πλεονέκτημα έδρας στην τελική φάση των πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ το Σάββατο αγωνίζεται στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό και μια βδομάδα αργότερα ταξιδεύει στο Ηράκλειο για ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι με την τοπική ομάδα. Το ευκολότερο πρόγραμμα από όλους έχει η ΑΕΚ. Αγωνίζεται εκτός έδρας με Δάφνη και Λάρισα, τις δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα και υποδέχεται την 25η αγωνιστική τον Πανιώνιο. Θεωρητικά θα συγκεντρώσει έξι βαθμούς, έστω κι αν ενδιάμεσα θα έχει υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα, αλλά η άνοδός της στη δεύτερη ή τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα δεν εξαρτάται από την ίδια. Ευνοείται πάντως σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΠΑΟΚ, όχι όμως και με τον Ολυμπιακό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πεντοζάλης... υποβιβασμού (2008-04-24 00:00:00.0)
Πήρε ...ρόπαλο ο Ηρακλής (2001-11-27 00:00:00.0)
«Κάρφωσε» ο ΠΑΟ (2000-03-20 00:00:00.0)
Διπλή απογοήτευση από Ιταλία (1999-02-13 00:00:00.0)
Η τύχη τους στα χέρια άλλων (1996-02-10 00:00:00.0)
Μακραίνει η Σαραγόσα (1995-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ