Παρασκευή 20 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Μπλερ εναντίον Μπλερ, ή διαφημιστικό κόλπο;

ΛΟΝΔΙΝΟ.- Η σύζυγος του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, ανέλαβε την υπεράσπιση Βρετανών παραγωγών μπίρας, που αντιτίθενται στο νέο φόρο στην μπίρα που σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση των Νέων Εργατικών, σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα πολλών βρετανικών εφημερίδων.

Κατά το Γαλλικό Πρακτορείο, η Τσέρι Μπλερ, που θεωρείται διακεκριμένη δικηγόρος της Μεγάλης Βρετανίας, θα αντιπροσωπεύσει τον ζυθοποιό Σέφερντ Νίμι, που ζητά να κηρυχτεί παράνομη η αύξηση του φόρου, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, σε ακρόαση που θα γίνει τη Δευτέρα σε δικαστήριο του Λονδίνου, αναφέρουν οι ίδιες εφημερίδες.

Στον προϋπολογισμό που παρουσίασε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γκόρντον Μπράουν (γείτονας των Μπλερ στην Ντάουνινγκ Στριτ...), πρότεινε αύξηση - κατά μία πένα - του φόρου σε κάθε πάιντ (1/8 του γαλονιού) μπίρας.Η αγγλική μπίρα είναι ήδη από τις πιο επιβαρυμένες με φόρους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο εκπρόσωπος του Σέφερντ Νίμι διέψευσε ότι η πρόσληψη της Τσέρι Μπλερ αποτελεί "διαφημιστικό κόλπο", τονίζοντας ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού επιλέχθηκε, διότι είναι η καλύτερη νομικός για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η Τσέρι Μπλερ έχει ήδη προσφύγει εναντίον της κυβέρνησης του συζύγου της ενώπιον των ευρωπαϊκών δικαστηρίων, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των γυναικών ομοφυλόφιλων, που κατήγγειλαν "κοινωνικές διακρίσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ