Κυριακή 22 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
"Φωτιά" σε δυο μέτωπα

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν δύσκολο έργο με Ηρακλή και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα. Αύριο παίζει η ΑΕΚ με τον Απόλλωνα

Δυο ματς καθοριστικά για την υπόθεση "τίτλος" περιλαμβάνει σήμερα η 27η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Σε Καυτατζόγλειο και Ολυμπιακό Στάδιο είναι στραμμένα τα βλέμματα των φιλάθλων. Στο πρώτο γήπεδο ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή που δίνει την ύστατη μάχη, ώστε να βγει στην Ευρώπη. Οσον αφορά το ΟΑΚΑ εκεί θα έχουμε το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ που ακολουθεί στη βαθμολογία έχει θεωρητικά εύκολο έργο αύριο στο "Νίκος Γκούμας" με τον Απόλλωνα και θα περιμένει τυχόν απώλειες των "αιωνίων", για να πλησιάσει στην κορυφή. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα παιχνίδια της αγωνιστικής:

Στο Καυτατζόγλειο ο Ολυμπιακός (5.30μ.μ. ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) θα παίξει με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Αυτό δηλώνει, άλλωστε, και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες. Είμαστε στην κορυφή και πρέπει να παραμείνουμε ως το τέλος. Ο Ηρακλής είναι μια πολύ καλή ομάδα και μέσα στην έδρα του είναι ακόμη ισχυρότερος. Θα χρειαστούμε πάθος και προσοχή και στα ενενήντα λεπτά ώστε να πάρουμε τη νίκη".

Ο Γιώργος Παράσχος από τη μεριά του μιλώντας για τη συνάντηση τόνισε μεταξύ άλλων: "Μετά τον αποκλεισμό μας από το κύπελλο πρέπει να τα δώσουμε όλα στο πρωτάθλημα μήπως και προλάβουμε και βγούμε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οπως γίνεται αντιληπτό η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι επιτακτική. Γνωρίζουμε τι σημαίνει Ολυμπιακός, όμως έχουμε όλα τα φόντα να πάρουμε τη νίκη".

Γερή κόντρα θα έχουμε στο Ολυμπιακό Στάδιο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ (7.30μ.μ. ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Στους πράσινους ο Βασίλης Δανιήλ πάντα προσεκτικός στις δηλώσεις του είπε για το ντέρμπι: "Μετά τον αποκλεισμό του από το κύπελλο ο ΠΑΟΚ θα στρέψει το ενδιαφέρον του στην έξοδό του διά μέσου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Πιστεύω ότι θα είναι πιο δυνατός απ' ό,τι με τον Πανιώνιο και γι' αυτό πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Δεν πρέπει να μας ξεγελάσει το αποτέλεσμα της Τούμπας την περασμένη Τετάρτη. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και αν παίξουμε όπως ξέρουμε πιστεύω ότι θα φτάσουμε στη νίκη".

Στην αντίπερα όχθη ο Αγγελος Αναστασιάδης και οι παίκτες έχουν... ράψει το στόμα τους, όμως είναι κοινό μυστικό ότι ο δικέφαλος θα τα δώσει όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις από τον άδοξο αποκλεισμό από τον τελικό του κυπέλλου.

Με σπασμένα τα... φτερά από τον αποκλεισμό στο Κυπελλούχων η ΑΕΚ επιστρέφει στη σκληρή ελληνική πραγματικότητα και θα αντιμετωπίσει αύριο στο "Νίκος Γκούμας" τον Απόλλωνα (7μ.μ. ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Ο Ν. Ντουμιτρίου που περνάει δύσκολες ώρες στον πάγκο της Ενωσης δήλωσε: "Πιστεύω ότι θα πάρουμε τη νίκη ώστε να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας. Τίποτα ακόμη δε χάθηκε οριστικά, αφού ο Παναθηναϊκός είναι σε απόσταση μιας νίκης από εμάς".

Οσον αφορά τον Τάις Λίμπρεχτς προπονητή της ελαφράς ταξιαρχίας δε χάνει την αισιοδοξία του: "Το άγχος θα το έχει η ΑΕΚ και όχι εμείς. Θα παίξουμε ελεύθερα και ό,τι βγει".

Επιστροφή στο σημερινό πρόγραμμα:

Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ που έχει... ξεχάσει τι θα πει νίκη υποδέχεται τον "δοξασμένο" Πανιώνιο. Ο Ε. Γκέραρντ ζήτησε νίκη για να έρθει και πάλι η ηρεμία. Ομως ο Χ. Εμβολιάδης και οι παίκτες του έχουν διαφορετική άποψη.

Παιχνίδι χωρίς... άγχος θα γίνει στην Ξάνθη, όπου η Σκόντα θα φιλοξενήσει τον Πανηλειακό. Οι δυο ομάδες απαλλαγμένες από το βαθμολογικό άγχος αναμένεται να προσφέρουν όμορφο θέαμα.

Στην Καλαμάτα θα έχουμε ντεμπούτο στον πάγκο του νέου Βραζιλιάνου τεχνικού Φερνάντο Αμορίμ, που διαδέχτηκε τον Μπάμπη Τεννέ. Η μαύρη θύελλα θα παίξει με την ουραγό Καβάλα και φυσικά κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός νίκης θα είναι καταστροφικό.

Νίκη πάση θυσία θέλουν και οι Εθνικός, Αθηναϊκός που αγωνίζονται εντός έδρας με Βέροια και Παναχαϊκή αντίστοιχα.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 4μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ