Τετάρτη 25 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οσο τους αφήνουν...

Εχουν βαλθεί να μας πείσουν, με το ζόρι, ότι η "άνοιξη" στη Σοφοκλέους και τα τεράστια ποσά που διακινούνται -έχουμε κουρασθεί να μετράμε δισεκατομμύρια τις τελευταίες μέρες...- θα φέρουν επενδύσεις, θα αυξήσουν της απασχόληση, θα μειώσουν την ανεργία και "θα σύρουν το σύνολο της οικονομίας προς την ανάπτυξη". Σε όλες τις χώρες του κόσμου, ισχυρίζονταν πρόσφατα σε άρθρο της η "Εξουσία", "η τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και η άνθηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι η μοναδική βάση που μπορεί να θεμελιώσει την οικονομική δυναμική... Τα κέρδη των επιχειρήσεων ισοδυναμούν με πρόσθετα εισοδήματα και θέσεις απασχόλησης για ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο". Σε ανάλογη κατεύθυνση ήταν και η αρθρογραφία της συντριπτικής πλειοψηφίας των κυριακάτικων εφημερίδων.

Το προκλητικό είναι ότι τα λένε όλα αυτά οι θλιβεροί απολογητές του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, όταν έχει αποδειχθεί περίτρανα πως σε κανένα μέρος του κόσμου δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Οσο αυξάνεται ο πλούτος που συγκεντρώνεται στα χέρια μιας χούφτας πολυεθνικών, τόσο περισσότερο μεγαλώνει η φτώχεια και η εξαθλίωση στον άλλο "πόλο" της κοινωνίας.

Μπορούν, βέβαια, να τα λένε, όσο οι κολασμένοι της Γης τούς το επιτρέπουν. Μέχρι να αποφασίσουν, δηλαδή, να τους επιβάλουν να δουλέψουν για τα συμφέροντα ολόκληρης της κοινωνίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ