Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστική κλιμάκωση ΤΩΡΑ!

Κοινή ανακοίνωση της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Υπαλλήλων Λιμανιών" και της "Αγωνιστικής Ενότητας Λιμενεργατών"

"Μόνο με μεγάλο και σκληρό αγώνα, επιδιώκοντας το συντονισμό και με άλλους χώρους του Δημοσίου που παλεύουν, μπορούμε να ματαιώσουμε τα κυβερνητικά σχέδια"!Αυτό τονίζουν, σε κοινή τους ανακοίνωση, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων Λιμανιών" και η "Αγωνιστική Ενότητα Λιμενεργατών" και καλούν όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Η κυβέρνηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, προχωρώντας στο δρόμο της ΟΝΕ και με την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, ανακοίνωσε ταυτόχρονα μια δέσμη συνοδευτικών μέτρων - πραγματική λαίλαπα, με το πρωτοφανές ξεπούλημα μισοτιμής της δημόσιας περιουσίας, την ανατροπή κατακτημένων εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, κατάργηση της μονιμότητας και άλλα. Τις δεσμεύσεις αυτές τις ανέλαβε σε συμπαιγνία με το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, ικανοποιώντας τις επιδιώξεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

"Την ημέρα της πρόσφατης απεργίας των εργαζομένων στα λιμάνια - τονίζεται - ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε καθαρά την κυβερνητική απόφαση για μετατροπή σε ανώνυμη εταιρία των ΟΛΠ και ΟΛΘ και, στη συνέχεια, το ξεπούλημά τους μέσω Χρηματιστηρίου. Ταυτόχρονα, με θράσος και προκλητικότητα, με δηλώσεις στον Τύπο, έχει εξαπολύσει μια επίθεση κατασυκοφάντησης και δυσφήμισης των εργαζομένων και των Οργανισμών Λιμένων, χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη και παραπληροφόρηση. Εφτασε στο σημείο να λέει ότι τα λιμάνια στερούνται σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού (!) και ότι θα τον αποκτήσουν με την ιδιωτικοποίηση"!

Για τις ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών του χώρου, η ΔΕ Υπαλλήλων και η "Αγωνιστική Ενότητα Λιμενεργατών" σημειώνουν στην ανακοίνωση: "Οι ευθύνες είναι γνωστές και τεράστιες, γιατί, με την αδράνειά τους, τον "κοινωνικό διάλογο" και την κωλυσιεργία, έφτασαν εδώ που έφτασαν τα πράγματα. Θα έχουν πελώρια ευθύνη οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στα όργανα, αν δεν προχωρήσουν άμεσα σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και αφήσουν το αγωνιστικό κλίμα που υπάρχει να πέσει. Κάτι τέτοιο θα ήταν υπονόμευση του αγώνα".

Τη στιγμή, σημειώνεται, που η κυβέρνηση - όπως δήλωσε ο ΥΕΝ - δεν κάνει πίσω από τις αποφάσεις της, δεν μπορεί να υπάρξει κανένας διάλογος ή καθυστέρηση, παρά μόνο ο προγραμματισμός και η οργάνωση του αγώνα. Γι' αυτό πρέπει - συνεχίζει - άμεσα να συνεδριάσουν τα συνδικαλιστικά όργανα και να αποφασίσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, η έναρξη του οποίου δεν μπορεί να μετατεθεί πέρα από την πρώτη βδομάδα του Απρίλη.

"Από αυτόν τον αγώνα - υπογραμμίζεται τέλος - δεν μπορεί να λείψει κανείς. Η κυβέρνηση δεν είναι ανίκητη. Ολο και περισσότεροι εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους και κινητοποιούνται ενάντια στα μέτρα - οδοστρωτήρα. Στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ολιγαρχίας - ΕΕ, αντιπαραθέτουμε την ενωμένη πάλη, το αγωνιστικό μας μέτωπο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα Σύμβαση (2013-01-19 00:00:00.0)
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα (2008-07-16 00:00:00.0)
Θέλουν συνένοχους τους εργαζόμενους (2002-02-07 00:00:00.0)
Κάθε λιμάνι και ...ιδιώτης (2001-07-24 00:00:00.0)
Κάλεσμα αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση (2000-02-03 00:00:00.0)
Αποφάσεις εκχώρησης δραστηριοτήτων! (1997-08-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ