Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα

Να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των λιμανιών και των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους, καλούν τους εργαζόμενους οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου

Απέναντι στις ευθύνες τους θέτουν τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ και σε όλα τα λιμάνια της χώρας οι αγωνιστικές παρατάξεις της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας» και της «Δημοκρατικής Ενότητας Λιμενεργατών». Τους καλούν με τη μαζική τους συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή τις 18 Ιούλη, κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του χώρου, να απαιτήσουν λιμάνια εξ ολοκλήρου στο Δημόσιο στην υπηρεσία του λαού. Να επιβάλουν τη σύγκληση γενικών συνελεύσεων και να αποφασίσουν το συντονισμό δράσης με άλλους κλάδους εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια, με την Επιτροπή Αγώνα που συγκρότησαν τα σωματεία στον Πειραιά. Αυτή θα είναι η κατάλληλη απάντηση, επισημαίνουν οι παρατάξεις, στην κυβέρνηση, στους κεφαλαιοκράτες, στην αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων - με βάση την οποία παραχωρούνται οι Σταθμοί Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στα σαγόνια των μονοπωλίων - και μόνο έτσι μπορούν να προκύψουν θετικά αποτελέσματα.

Η παρέμβαση των αγωνιστικών παρατάξεων είναι παραπάνω από αναγκαία, καθώς οι πλειοψηφίες σε ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας) και Ενωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ με την τακτική τους προσπαθούν να υπονομεύσουν τον αγώνα και να σπείρουν απογοήτευση στους εργαζόμενους. Είναι ενδεικτικό ότι απέφυγαν να προγραμματίσουν ακόμα και απεργιακή συγκέντρωση. Ενώ αύριο Πέμπτη, 17 του μήνα, στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, θα παραβρεθεί ...μια συνδικαλιστική αντιπροσωπεία για να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για το ότι θα επικυρωθεί η ανάδειξη της κινεζικής πολυεθνικής «Cosco», ως «αναδόχου» για το ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ και θα διαμορφωθεί το καταστατικό του Οργανισμού στα ...μέτρα της.

Στο πλαίσιο της συμβιβαστικής τακτικής και της λογικής της ανταγωνιστικότητας, κινήθηκε η συνέντευξη Τύπου της ΟΜΥΛΕ και της Ενωσης Λιμενεργατών χτες το μεσημέρι. Παρουσίασαν οικονομικά στοιχεία για τα έσοδα που θα χάσει ο ΟΛΠ από την παραχώρηση. Απέφυγαν, όμως, να δώσουν εξήγηση, γιατί αρνούνται τον συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους και υπερασπίστηκαν το σημερινό καθεστώς του ΟΛΠ, δηλαδή την Ανώνυμη Εταιρεία που διαμόρφωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στρώνοντας το έδαφος στη ΝΔ για το μεγάλο ξεπούλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ