Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΗΕΑ
Σύμβαση στα μέτρα των μεγαλοϊδιοκτητών ΜΜΕ

Το ξεπούλημα της σύμβασης καταγγέλλει η παράταξη της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας»

Στο ξεπούλημα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των δημοσιογράφων προχωρά η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, συμφωνώντας με την εργοδοσία σε απαράδεκτη διετή ΣΣΕ, για το 2008 και το 2009, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία».

Με τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε στο παρασκήνιο και ενέκρινε άρον - άρον για να αποφύγει τις εντεινόμενες αντιδράσεις, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έκλεισε διετή σύμβαση με ονομαστική αύξηση 6,45% για το 2008 και 6,5% για το 2009. Κι αυτό όταν ο επίσημος πληθωρισμός τρέχει με 5%, και στην πραγματικότητα σε υπερδιπλάσιο ρυθμό. Αλλά και αυτή η αύξηση ήδη έχει εξανεμιστεί καθώς θα πληρωθεί τους τελευταίους μήνες του χρόνου, ενώ η διετής σύμβαση "δεσμεύει" και το επόμενο ΔΣ της Ενωσης, για να εξασφαλίσει εργασιακή ειρήνη στην εργοδοσία...

Η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» καταγγέλλει την πλειοψηφία του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και της συναίνεσης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, γιατί όχι μόνον δε διεκδίκησε ουσιαστικές αυξήσεις που να καλύπτουν τις πραγματικές μεγάλες απώλειες εισοδήματος λόγω ακρίβειας, αλλά επιπλέον αγνόησε παντελώς και τα βασικά προβλήματα του κλάδου. Δηλαδή, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και τα «μπλοκάκια», αλλά και την απαίτηση για ουσιαστικές αυξήσεις που θα φέρουν τον κατώτερο μισθό, τουλάχιστον, στα 1.400 ευρώ (με τη νέα ΣΣΕ μόλις και ξεπερνά τα 900 ευρώ) κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ