Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΗΠ
Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις

Εξόρμηση συνδικαλιστών του Συνδικάτου σε κατάστημα της «Βόνταφον»

Την άμεση παρέμβαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Βόνταφον», προκάλεσαν οι πάνω από 50 απολύσεις εργαζόμενων με τη μέθοδο των «οικειοθελών αποχωρήσεων», που έγιναν τις τελευταίες μέρες στην εταιρεία. Χτες το πρωί, στελέχη του συνδικάτου πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στο κατάστημα της «Βόνταφον» στο Χαλάνδρι και κάλεσαν τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στα σχέδια της εργοδοσίας, να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να δώσουν τη μάχη για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Οι συνδικαλιστές συναντήθηκαν στη συνέχεια με τον προσωπάρχη της επιχείρησης, κ. Τσουρουπλή, ο οποίος και διέψευσε τις φήμες για σχέδιο μαζικών απολύσεων στην επιχείρηση. Στη συνέχεια βέβαια ομολόγησε ότι η εταιρεία κατάρτισε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, και με βάση αυτό το σχέδιο περίσσευαν τελικά 50 εργαζόμενοι. Τους οποίους όμως, όπως ισχυρίστηκε, δεν τους απέλυσε η επιχείρηση, ούτε είχε τέτοια πρόθεση, αλλά έφυγαν από μόνοι τους..!

«Η "Vodafone" θέλει να μειώσει δραματικά το προσωπικό της, ώστε να μειώσει τα έξοδα μισθοδοσίας και έτσι να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα απέναντι στους δύο βασικούς της ανταγωνιστές στη χώρα μας την "Ντόιτσε Τέλεκομ" και την "Wind". Θέλει να αυξήσει την κερδοφορία της αυξάνοντας ταυτόχρονα την εντατικοποίηση της δουλειάς και την εκμετάλλευση των εργαζομένων που θα παραμείνουν», καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ.

Μεταξύ άλλων καταλήγει: «Πρέπει να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, τον πλούτο που παράγουμε, όλα αυτά μας αξίζουν. Απαιτούμε, να μην απολυθεί κανένας άλλος στη "Vodafon". Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις τώρα. Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Μπορούμε να τα επιβάλλουμε αν παλέψουμε ενωμένοι με το συνδικάτο μας, το ΣΕΤΗΠ. Η δύναμή μας είναι το ταξικό μας συνδικάτο και ο δρόμος του ΠΑΜΕ, της ταξικής πάλης σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και την πολιτική της ΕΕ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΓΣΕΕ και όσων άλλων τα υπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ