Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Υπεύθυνη η εντατικοποίηση και τα συνεχόμενα 12ωρα

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΚΟ ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

«Η διασφάλιση των κερδών του Μυτιληναίου και της "Edesa", των μετόχων της ΔΕΗ, οδηγούν σε συνεχή μείωση του προσωπικού, εντατικοποίηση της εργασίας και συνεχόμενα 12ωρα για τους εργαζόμενους και ουσιαστικά τους στέλνουν στο θάνατο». Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟ ΔΕΗ της Δ. Μακεδονίας του ΚΚΕ μετά το θάνατο του 48χρονου Γ. Τινκλιανίδη, την περασμένη Παρασκευή, ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας που έχει επιβάλει η ΔΕΗ. Ο Γ. Τινκλιανίδης δούλευε στον ΑΗΣ του βιομηχανικού συγκροτήματος στην Κοζάνη που παράγει ρεύμα για τη λειτουργία των ορυχείων.

Οπως αναφέρει η ΚΟ ΔΕΗ, «η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σε συνδυασμό με την ανταγωνιστικότητα και το κυνήγι των κερδών, έχουν δημιουργήσει θανατηφόρο μείγμα για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Είναι οι οδηγίες για διευθέτηση του χρόνου εργασίας της ΕΕ, σύμφωνα με τη στρατηγική της Λισαβόνας για την ανταγωνιστικότητα, που επιτρέπουν 65 και 78 ώρες απασχόλησης την εβδομάδα για τους εργαζόμενους, που εγκαταλείπονται ουσιαστικά στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας».

Και καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν σ' αυτή την πολιτική, να παλέψουν για μια ΔΕΗ ενταγμένη σε ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας που στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας, με λαϊκή οικονομία, θα υποτάξει την παραγωγή στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας και όχι στην ενίσχυση του καπιταλιστικού κέρδους, σε βάρος της υγείας και της ζωής των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ