Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΘΗΚΕ ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
ο ενωμένος αγώνας των εργαζομένων

Οταν η βία, η αυθαιρεσία και ο ετσιθελισμός γίνονται νόμος, τότε η αποφασιστική αντίσταση του εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι πατριωτικό καθήκον, τόνισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ

Καταλυτικό και ανελέητο το σφυροκόπημα, που δέχτηκε χτες στη Βουλή, η κυβερνητική πολιτική, στη διάρκεια Επερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ για τις ΔΕΚΟ. Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, οι κομμουνιστές βουλευτές αποκάλυψαν τη βαθιά αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική του βίαιου ξεπουλήματος των δημόσιων επιχειρήσεων, τις αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος. "Οταν η βία, η αυθαιρεσία και ο ετσιθελισμός γίνονται νόμος, τότε νομιμοποιείται το εργατικό κίνημα να αντιδράσει, να αντισταθεί με κάθε μέσο, και το σύνθημα "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" αποχτάει μια μεγάλη πατριωτική διάσταση",τόνισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως ο Γ. Δρυς, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, μην μπορώντας να απαντήσει στις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ, κατέφυγε σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

Σε νέα φάση μπαίνει, στο μεταξύ, ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στα σαρωτικά κυβερνητικά μέτρα και το νομοθετικό τερατούργημα για την "Ολυμπιακή". Την Τρίτη,με απόφαση της ΓΣΕΕ, πραγματοποιείται τρίωρη στάση εργασίας σε όλες της ΔΕΚΟ σε Αθήνα - Πειραιά και συγκέντρωση στις 6 μ.μ. έξω από τη Βουλή. Την ίδια μέρα 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΟΣΠΑ στην "Ολυμπιακή", ενώ εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της 24ωρης πανεργατικής - πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας, που έχουν αποφασίσει για την Πέμπτη, 9 Απρίλη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


ΣΕΛ.  6   -   8

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ