Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γλίτωσαν από "θαύμα"!

Από "θαύμα" γλίτωσαν χτες το μεσημέρι 20 περίπου εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος,όταν κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών με χρήση φλόγας στο κατάστρωμα του πλοίου GAS FAREAST που μεταφέρει αέρια, πήρε φωτιά η τρίτη δεξαμενή του πλοίου!

Το πλοίο δε βρισκόταν δεμένο στον ντόκο της Ζώνης ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση, αλλά βρισκόταν αγκυροβολημένο δίπλα σε άλλο πλοίο. Ευτυχώς οι εργάτες του διπλανού πλοίου, στο οποίο γίνονταν επίσης επισκευαστικές εργασίες με χρήση φλόγας, είχαν σε ετοιμότητα στο σύστημα πυρόσβεσης και έδρασαν αμέσως σώζοντας τους συναδέλφους τους. Χαρακτηριστικό είναι δε το γεγονός ότι οι μάνικες της πυροσβεστικής δεν έφταναν στο πλοίο!

"Το συγκεκριμένο ατύχημα, αποδεικνύει για πολλοστή φορά την υποβάθμιση της Ζώνης και την ανάγκη να υλοποιηθούν οι προτάσεις μας. Το μεγαλύτερο τμήμα των ντόκων καταλαμβάνεται από πλοία που ξεχειμωνιάζουν. Ετσι πλοία που θέλουν να επισκευαστούν, ή φεύγουν ή δένουν δίπλα σε άλλα πλοία σχηματίζοντας ντάνες και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων της Ζώνης".

- Σε αβαθή του διαύλου Πρέβεζας προσάραξε χτες το πρωί το φορτηγό πλοίοΕΥΔΟΚΙΑ ΕΞΠΡΕΣ με σημαία Αγίου Βικεντίου. Οι 10 ναυτεργάτες (1 Ελληνας και 9 αλλοδαποί) που αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου είναι όλοι σώοι. Το πλοίο προερχόταν από τη Γαλλία, φορτωμένο με σιτηρά, με προορισμό την Αμφιλοχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ