Κυριακή 5 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Στην... ουρά το ενδιαφέρον

Στις κόντρες για την αποφυγή του υποβιβασμού στρέφονται τα βλέμματα των φιλάθλων

Στη μάχη των ουραγών, που κάνουν τις ύστατες προσπάθειες για παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία της Α Εθνικής, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στη σημερινή 29η αγωνιστική.

Το πιο κρίσιμο παιχνίδι διεξάγεται στο Βύρωνα, όπου ο Αθηναϊκός φιλοξενεί τον Εθνικό σε έναν αγώνα που όποιος χάσει - χάνεται. Και οι δυο ομάδες βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, όσον αφορά τη ζώνη του υποβιβασμού και αναζητούν σήμερα τους τρεις βαθμούς της νίκης, προκειμένου να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο, αφού οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα τους βάλει σε περιπέτειες. Προβάδισμα στα προγνωστικά έχει ο Αθηναϊκός λόγω έδρας, αλλά και οι Πειραιώτες είναι ικανοί για τη ζημιά, έστω και εάν προέρχονται από την ισοπαλία στην έδρα τους με την Καλαμάτα την προηγούμενη αγωνιστική.

Δύσκολα παιχνίδια περιμένουν όμως και τις ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού που πασχίζουν να ξεφύγουν από τη δύσκολη θέση και να δώσουν το "εισιτήριο" για τη Β Εθνική σε κάποιον άλλο.

Η Προοδευτική δοκιμάζει τις δυνάμεις της στον Πύργο όπου αντιμετωπίζει τον αδιάφορο Πανηλειακό, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για τους φιλοξενούμενους. Εντούτοις και οι γηπεδούχοι αναζητούν, αφού φιλοδοξούν να τερματίσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά.

Δύσκολη αποστολή έχει και η Καβάλα, που αγωνίζεται στη Νίκαια με τον ισχυρό φέτος Ιωνικό, η οποία μετά τη νίκη επί του Ηρακλή την περασμένη αγωνιστική θέλει να προσθέσει ακόμα μια επιτυχία, που θα τη φέρει πιο κοντά στην παραμονή στην κατηγορία.

Η τελευταία της βαθμολογίας Καλαμάτα υποδέχεται στην έδρα της τον Ηρακλή, με τους Πελοποννησίους να είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι ψυχολογικά και αγωνιστικά τον τελευταίο καιρό, μετά και την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη με τον Εθνικό. Οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους θα προσπαθήσουν να ρεφάρουν την αναπάντεχη ήττα τους από την ουραγό Καβάλα.

Στο "Νίκος Γκούμας" η ΑΕΚ, των ολοένα και περισσοτέρων προβλημάτων τις τελευταίες ημέρες, υποδέχεται τη Βέροια για πρώτη φορά χωρίς να κάθεται στον πάγκο ο Ρουμάνος τεχνικός Ντουμίτρι Ντουμιτρίου που τέθηκε σε αναγκαστική άδεια από τη διοίκηση. Χρέη προπονητή θα κάνει ο βοηθός του Ντου - Ντου Αντώνης Μήνου και όλοι ευελπιστούν στην "Ενωση" ότι η νέα αρχή που επιχειρούν θα στεφθεί με επιτυχία. Για το καλύτερο θα προσπαθήσει η Βέροια, που ουσιαστικά έχει επιτύχει το στόχο της που ήταν η παραμονή στην Α Εθνική.

Την άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό τους από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θέλει να πάρει σήμερα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, που υποδέχεται τον Πανιώνιο. Η διοικητική κρίση που υπάρχει εδώ και δυο εβδομάδες από την παραίτηση, αλλά και το τεταμένο κλίμα στην ομάδα που οδήγησε σε επεισόδιο ανάμεσα στον Κώστα Φρατζέσκο και τον προπονητή Αγγελο Αναστασιάδη δημιουργούν ένα μουντό κλίμα στις τάξεις των Θεσσαλονικέων. Εντούτοις όμως η μάχη για έξοδο στην Ευρώπη μέσω του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ δεν επιτρέπει απώλειες βαθμών.

Τέλος, στο πιο αδιάφορα παιχνίδια της αγωνιστικής ο ΟΦΗ θα υποδεχτεί στο Ηράκλειο την Παναχαϊκή και η Ξάνθη τον Απόλλωνα.

Συνοπτικά οι αγώνες: Καλαμάτα - Ηρακλής, ΟΦΗ - Παναχαϊκή, Ιωνικός - Καβάλα, ΑΕΚ - Βέροια, Πανηλειακός - Προοδευτική, Ξάνθη - Απόλλων Αθ., ΠΑΟΚ - Πανιώνιος. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ