Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα καλά και συμφέροντα

"Θα ήθελα εκ μέρους της κυβέρνησης να συγχαρώ τους τεχνικούς της ΔΕΗ, αλλά και τη διοίκησή της για το αποτέλεσμα που επιτεύχτηκε με πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες και το οποίο αποδεικνύει ότι στο δημόσιο τομέα υπάρχουν αρκετές χιλιάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν με αυταπάρνηση για τον εκσυγχρονισμό των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, αλλά και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών".

Τα εγκώμια προέρχονται από την υπουργό Ανάπτυξης και απευθύνονται στους τεχνικούς της ΔΕΗ, στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ δηλαδή, που μέχρι χτες ήταν "συντεχνίες", "ρετιρέ" και εχθροί της κοινωνίας. Ξεπέρασαν τον εαυτό τους και μέσα στο μισό διάστημα απ' ό,τι απαιτείται κατάφεραν να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ ένας συνάδελφός τους δεν άντεξε και άφησε τη στερνή πνοή του, εκτελώντας το καθήκον του.

Οι ίδιοι άνθρωποι, που βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, έβγαλαν ασπροπρόσωπους την κυβέρνηση και την ανεύθυνη διοίκηση της ΔΕΗ, αυτοί που σήμερα για την Β. Παπανδρέου είναι ήρωες, αύριο, όταν τολμήσουν να αντισταθούν στη λαίλαπα της ιδιωτικοποίησης και στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, θα ξαναγίνουν "συντεχνίες" από τις οποίες θα απειλείται η κοινωνία. Κάποιοι δε από αυτούς που δούλεψαν αμέτρητες υπερωρίες, ίσως δουν στις εφημερίδες τα ονόματά τους μεταξύ των υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων, που κάποιος υπουργός θα έχει διαρρεύσει για εύλογους λόγους.

Είπαμε όμως: "Εκσυγχρονισμός"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ