Κυριακή 12 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος

Για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος

Η κυβέρνηση με τη στήριξη των ταυτισμένων με αυτήν συνδικαλιστικών οργάνων στην πράξη υπονομεύει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Στο δημόσιο τομέα, με την απαγόρευση υπογραφής ΣΣΕ, με την επιβολή της εισοδηματικής της πολιτικής, μειώνει χρόνο με το χρόνο το εισόδημα των εργαζομένων.

Ανάλογα, στον ιδιωτικό τομέα, με τις 2χρονες Συμβάσεις, με την παραπομπή των ΣΣΕ στον ΟΜΕΔ, με την προώθηση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, με τη μη εφαρμογή στην πράξη των συμβάσεων που υπογράφονται σε μεγάλη κλίμακα.

Η υπεράσπιση του θεσμού των ΣΣΕ και η εφαρμογή τους είναι από τα σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως και η υπογραφή ΣΣΕ που να ανταποκρίνονται και να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες της εργατικής οικογένειας.

Δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα

Γίνεται καθαρό και στους δύσπιστους ότι η πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση θα συνοδεύεται με κατασταλτικά μέτρα και αύξηση της τρομοκρατίας. Αυτό οι εργαζόμενοι το ζουν καθημερινά μέσα και έξω από τους χώρους δουλιάς. Στους αγώνες, στις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν αυτά τα χρόνια, οι συνταξιούχοι, ναυτεργάτες, νεολαία, καθηγητές, τα φαινόμενα της βίας και της τρομοκρατίας ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Αλλα φαινόμενα τέτοια και μάλιστα με πρωτοφανείς μεθόδους έχουμε και σε άλλα κοινωνικά στρώματα: Επιχείρηση "Βουλκανιζατέρ" και ατέλειωτα αγροτοδικεία που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες. Παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του συνδικαλιστικού κινήματος και της ΕΣΑΚ. Διατήρηση του αντιδραστικού δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα του μετεμφυλιακού κράτους.

Η ψήφιση της Συνθήκης Σένγκεν, η οποία με επιστημονικό τρόπο φακελώνει τη δραστηριότητα των εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια σ' αυτή την πολιτική.

Αλλοδαποί εργάτες

Η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι στους αλλοδαπούς εργάτες έχουν βρει εύκολη λεία την υπερεκμετάλλευσή τους. Τα μέτρα που πάρθηκαν για την "πράσινη κάρτα" κλπ., θα διαιωνίσουν το πρόβλημα. Λύση μόνιμης παραμονής δεν πρόκειται να δοθεί. Το θέμα δεν είναι διαδικαστικό, αλλά πολιτικό. Η κυβέρνηση δε θέλει να δώσει λύση στο πρόβλημα γιατί θέλει με αυτόν τον τρόπο να έχει τους αλλοδαπούς εργαζόμενους σε μια ελεγχόμενη παρανομία, τέτοια που να βολεύει τη ρουσφετολογική της πολιτική και την παροχή φτηνής εργατικής δύναμης για τους κεφαλαιοκράτες.

Η δική μας πάλη χρειάζεται να αποκαλύπτει αυτή την πολιτική και μαζί με τους αλλοδαπούς εργάτες να απαιτεί τη νομιμοποίηση που θα τους εξασφαλίζει μόνιμη παραμονή με δικαιώματα και χωρίς διακρίσεις.

6.4.98

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΣΑΚ - ΔΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητά έναρξη συλλογικών διαπραγματεύσεων (2003-10-18 00:00:00.0)
Δένουν χειρόφρενο τη Δευτέρα 11 π.μ. - 4 μμ (1999-12-18 00:00:00.0)
Αλλα δύο χρόνια στην πείνα (1997-05-10 00:00:00.0)
Αλλα δύο χρόνια στην πείνα (1997-05-10 00:00:00.0)
Κακή αρχή για αλλοδαπούς (1997-02-08 00:00:00.0)
Φιρμάνι... Πρωτόπαππα (1996-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ