Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Δένουν χειρόφρενο τη Δευτέρα 11 π.μ. - 4 μμ

Δε θα κυκλοφορήσουν για πέντε ώρες, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ., μεθαύριο Δευτέρα τα μπλε λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών, λόγω της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ).

θέμα της Γενικής Συνέλευσης, που συγκαλείται στη 1 μ.μ.τη Δευτέρα στο θέατρο «ΑΚΡΟΠΟΛ», είναι η καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 1999 και η διαμόρφωση των όρων για την υπογραφή νέας ΣΣΕ για το 2000. Με το θέμα αυτό, που αποφάσισε η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στην ηγεσία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, διαφωνούν ριζικά οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ (ΕΣΑΚ) και της ΑΣΚΕ, οι οποίοι με επιστολή τους προς τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του Συνδικάτου επισημαίνουν ότι ενόψει σωματειακών εκλογών δεν μπορεί το σημερινό ΔΣ να δεσμεύσει το επόμενο με την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Η κοινή πρόταση που θα καταθέσουν στη μεθαυριανή Γενική Συνέλευση τα στελέχη της ΔΑΣ και της ΑΣΚΕ, είναι: Να αποφασίσουν οι ίδιοι εργαζόμενοι με μυστική ψηφοφορία στους χώρους δουλιάς ποιο θα είναι το περιεχόμενο της ΣΣΕ 2000 και το χρονοδιάγραμμα διεκδίκησης της υπογραφής της. Επίσης, να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αν εμπιστεύονται τη σημερινή πλειοψηφία στην ηγεσία του Συνδικάτου να διαπραγματευτεί την υπογραφή νέας ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ