Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κουτοπόνηρα και ανθυγιεινά άλλοθι

Με κουτοπόνηρες ανακοινώσεις - αλλά και στηριγμένος στη διασπαστική τακτική της ηγεσίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής - ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.

Ετσι λοιπόν σε χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι «η εξόφληση των φαρμακευτικών και ιατρικών δαπανών των ασφαλισμένων του Δημοσίου και του ΟΓΑ πραγματοποιείται κανονικά και πάντοτε εντός του χρονικού πλαισίου που συμφωνήθηκε στη συνάντηση της 1.12.1996 μεταξύ του υφυπουργού Ν. Χριστοδουλάκη, του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Δ. Βαγιωνά και του διοικητή του ΟΓΑ Σ. Γιαννόπουλου».

«Τα κύρια αιτήματα της απεργίας μας ήταν η υπερβολική φορολογική επιβάρυνση και η μη προώθηση απ' την κυβέρνηση των θεσμικών μέτρων που είχε συμφωνήσει να λάβει με τη σύμφωνη γνώμη των φαρμακοποιών», δήλωσε χτες το βράδυ στο «Ρ» ο Δ. Βαγιωνάς και πρόσθεσε: «Οσον αφορά την καθυστέρηση των πληρωμών του Δημοσίου δεν υπήρχαν προβλήματα στην επαρχία -όπου και η απεργία μας σημείωσε απόλυτη επιτυχία. Καθυστερήσεις των πληρωμών του Δημοσίου υπήρχαν κυρίως στην Αττική».

Εντέχνως λοιπόν ο Ν. Χριστοδουλάκης διαλαμβάνει στις «κανονικές πληρωμές» και τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με το Δημόσιο, και οι οποίοι αρνούνται να πάρουν τα «χαρτάκια» με τις εξευτελιστικές επισκέψεις των 2.000 δραχμών. Πλην όμως η εξόφληση που άρχισε αφορά τις πληρωμές για το Φλεβάρη του 1999 για έναν τομέα της Αττικής και τον Ιούνη του 1999 για τον άλλο τομέα του Λεκανοπεδίου, όπως εξήγησε στο «Ρ» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής Κ. Οικονόμου, ενώ πρόσθεσε: «Πέρα απ' το αν η κυβέρνηση φανεί συνεπής στην εξόφληση, για μας προέχει το ύψος των αμοιβών, που η καθήλωσή τους ξεπέρασε την πενταετία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ