Κυριακή 12 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΠΑ
Υποσχέσεις για άνοιγμα στην κοινωνία

Την πορεία της ΕΛΠΑ προς το μέλλον οριοθέτησε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Εθνικής Λέσχης Περιηγήσεων και Αυτοκινήτου, Βασίλης Δεσποτόπουλος. "Οι εξελίξεις στο χώρο του αυτοκινήτου, και όχι μόνο, είναι ραγδαίες", τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ αναφερόμενος στα βασικά σημεία τα οποία δημιουργούν το "νέο πρόσωπο" της λέσχης. Σύμφωνα με όσα είπε:

"Ολοκληρώθηκε το νέο οργανόγραμμα με στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία των κεντρικών, αλλά και περιφερειακών υπηρεσιών της. Προωθείται συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών, με στόχο να μελετηθούν τα καίρια προβλήματα των αυτοκινητιστών.

Στο πρόγραμμα επικοινωνίας θα δοθεί έμφαση στην προσφορά προς τον Ελληνα πολίτη, είτε αυτός είναι οδηγός ή πεζός. Ακόμη θα γίνουν προσπάθειες για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου της ΕΛΠΑ και προτείνεται η οργάνωση από την ίδια της πρακτικής εκπαίδευσης των αναβατών της "Ομάδας Ζ" και των οδηγών των περιπολικών της Αμεσης Δράσης. Το βασικό σύνθημα τις διετίες 1998-99 θα είναι "Ας υποδεχτούμε τον 21ο αιώνα χωρίς τροχαία ατυχήματα". Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται και εκτελούνται:

- Ειδικά μαθήματα και σεμινάρια για νέους σε συνεργασία με ΑΕΙ, ΤΕΙ και άλλους μαζικούς φορείς, όπως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, το ΤΕΕ, η ΚΕΔΚΕ.

- Ειδικές εκδόσεις και επικοινωνιακά έντυπα.

- Μεγάλο Πανευρωπαϊκό συνέδριο για τα τροχαία ατυχήματα, το οποίο θα σηματοδοτήσει τη λήξη της εκστρατείας και την ανακοίνωση των ενεργειών της επόμενης διετίας".

Αναμφίβολα οι σκέψεις και οι ιδέες της νέας διοίκησης της ΕΛΠΑ είναι ενδιαφέρουσες και αξιόλογες, αρκεί όμως να γίνουν πράξη το συντομότερο δυνατό. Δυστυχώς, η μέχρι τώρα εικόνα της δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αφού είχε τάσεις... ελιτισμού. Αν το "άνοιγμά" της στην κοινωνία είναι πραγματικό και όχι επιφανειακό, σίγουρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα για τη Λέσχη που έχει επωμιστεί όχι μόνο να κάνει καλούς αγώνες (λ.χ. το "Ακρόπολις), αλλά να δώσει και... εξετάσεις στην παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών σε οδηγούς και πεζούς. Ο χρόνος θα δείξει...

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ