Κυριακή 12 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Κρίσιμη στροφή στην ουρά

Στη μάχη της σωτηρίας επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της 30ής αγωνιστικής

Μπορεί ο τίτλος του πρωταθλητή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να οδεύει προς Πειραιά λίγο πριν ολοκληρωθεί και τυπικά το φετινό πρωτάθλημα, παρ' όλα αυτά, ρευστά παραμένουν τα πράγματα όσον αφορά τις ομάδες που διεκδικούν έξοδο στην Ευρώπη αλλά και αυτές που παλεύουν για τη σωτηρία τους.

Οσον αφορά τη μάχη της Ευρώπης, ο ΠΑΟΚ που διεκδικεί με αξιώσεις τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ έχει δύσκολο έργο αύριο, αφού αντιμετωπίζει στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα. Για τους φιλοξενούμενους η νίκη αποτελεί μονόδρομο, αφού οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα μπορεί να τους βάλει σε μπελάδες. Ομως και οι γηπεδούχοι μπορεί να είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, όμως κυνηγούν ένα επιτυχές αποτέλεσμα για λόγους γοήτρου.

Τυχόν στραβοπάτημα του Δικεφάλου στη Ριζούπολη θέλει να εκμεταλλευτεί ο Ιωνικός, ο οποίος αντιμετωπίζει στη Λάρισα τον τυπικά γηπεδούχο Ηρακλή, που μαστίζεται από προβλήματα που οδήγησαν σε παραίτηση τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Παράσχο. Ετσι οι Νικαιώτες φέρονται ως πρώτο φαβορί για τους τρεις βαθμούς, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την τιμωρία του Καυτατζογλείου που αναγκάζει τους Θεσσαλονικείς να ξενιτευτούν...

Στην ουρά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο Βύρωνα, όπου ο Αθηναϊκός υποδέχεται την Καλαμάτα σε ένα παιχνίδι που θα 'λεγε κανείς όποιος χάσει χάνεται. Οι δυο ομάδες βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού αφού ισοβαθμούν στα όρια τη ζώνης του υποβιβασμού και σίγουρα όποια καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς σήμερα θα ανασάνει για τα καλά. Στη Νίκαια η Προοδευτική που δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα τη σωτηρία υποδέχεται τον Πανιώνιο.

Στην Καβάλα που καίγεται για τους βαθμούς δοκιμάζει τις δυνάμεις του ο Παναθηναϊκός που προσπαθεί να συνέλθει από την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η ήττα της ΑΕΚ την προηγούμενη Κυριακή από τη Βέροια μετρίασε κάπως την άσχημη ψυχολογία των πρασίνων, αφού κρατάνε ακόμα μια σημαντική διαφορά ασφαλείας για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι λοιπόν σήμερα θέλουν να περάσουν χωρίς απώλειες προκειμένου να διατηρηθεί αυτή η διαφορά, όμως τη νίκη αναζητούν και οι γηπεδούχοι αφού μόνο έτσι θα κρατηθούν ζωντανοί στο όνειρο της σωτηρίας...

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ που προσπαθεί να συνέλθει από τα απανωτά... χαστούκια (αγωνιστικά και μη) αντιμετωπίζει τον Εθνικό στο Στάδιο Καραϊσκάκη όπου θα προσπαθήσει να βάλει τέλος στον κατήφορο των τελευταίων αγωνιστικών.

Αλλωστε μια νέα αποτυχία θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την έξοδο στην Ευρώπη, αφού οι διαφορά με ΠΑΟΚ και Ιωνικό έχει μειωθεί αισθητά.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής: Αθηναϊκός - Καλαμάτα, Ηρακλής - Ιωνικός, Βέροια - ΟΦΗ, Ολυμπιακός - Πανηλειακός, Παναχαϊκή - Σκόντα Ξάνθη, Προοδευτική - Πανιώνιος, Απόλλωνας - ΠΑΟΚ. Ολα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 17.00 εκτός από τους αγώνες Εθνικός - ΑΕΚ και Καβάλα - Παναθηναϊκός που θα αρχίσουν στις 20.30 (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ παράλληλη μετάδοση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ