Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Εμπλοκή στη σύμβαση

Ολοκληρωμένη πρόταση της ΔΑΣ απορρίφθηκε από την πλειοψηφία

Απορρίφτηκε από την πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης για την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των εργαζομένων και τη ματαίωση του ξεπουλήματος επιχειρήσεων του ΕΟΤ, που κατέθεσε στη χτεσινή έκτακτη Ολομέλεια της διοίκησης η ΔΑΣ.Ετσι, η πλειοψηφία γενικά και αόριστα αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση μέχρι τις 10 του Ιούνη.

Η Ολομέλεια της διοίκησης συγκλήθηκε χτες προκειμένου να αποφασιστεί η από δω και πέρα πορεία της Ομοσπονδίας μετά την άρνηση του ΟΜΕΔ - στον οποίο είχε παραπεμφθεί από την Ομοσπονδία με συνοπτικές διαδικασίες η σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων - να ασχοληθεί με τη σύμβαση, επικαλούμενος τυπικές παραλείψεις στη διαδικασία!

Στα θέματα της χτεσινής Ολομέλειας ήταν και το ξεπούλημα της περιουσίας του ΕΟΤ, θέμα που θα απασχολήσει και σύσκεψη εργατικών σωματείων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ΕΟΤ, την Τετάρτη 22 του μήνα και παράσταση διαμαρτυρίας στην υπουργό Ανάπτυξης, καθώς και η ευθεία βολή κυβέρνησης και εργοδοσίας σε όλο των πλέγμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η ΔΑΣ, που από την αρχή είχε διαφωνήσει με την παραπομπή της σύμβασης στον ΟΜΕΔ, πρότεινε χτες την απεμπλοκή από τον Οργανισμό και τη διμερή υπογραφή της. Για την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης πρότεινε πρόγραμμα δράσης που περιλαμβάνει: Γενικές συνελεύσεις όλων των σωματείων μέχρι το τέλος Απρίλη με αντικείμενο συζήτησης το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις, την ιδιωτικοποίηση του δημοσίου τομέα του τουρισμού, το ασφαλιστικό και την πορεία των συμβάσεων. Επιπλέον, η απεργία της Πρωτομαγιάς να πάρει έντονα διεκδικητικό χαρακτήρα, περιφερειακές συσκέψεις μέχρι τις 10 του Μάη, συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα μέχρι τις 15 του Μάη, καθώς και 24ωρη προειδοποιητική απεργία μέχρι τις 25 του Μάη. Τέλος, πρότεινε να συγκληθεί η Ολομέλεια εκ νέου στα τέλη του Μάη για να αποφασίσει νέο πρόγραμμα αγωνιστικών εκδηλώσεων από τις αρχές του Ιούνη, το οποίο να κορυφωθεί με 48ωρη απεργία μέχρι τις 20 του Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ