Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ξεπούλημα δεν είναι μονόδρομος

Ανακοίνωση της ΚΟ εργατοϋπαλλήλων της ΑΓΝΟ του ΚΚΕ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Την κυβέρνηση που ξεπουλάει την παραγωγική βάση της χώρας (μέσα σ' αυτή και την ΑΓΝΟ), στο όνομα του προγράμματος "σύγκλισης", καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Εργατοϋπαλλήλων "ΑΓΝΟ" του ΚΚΕ και καλεί παραγωγούς, εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες συσπειρωμένοι να αντιδράσουν στο ξεπούλημα και την παράδοσή της στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Επίσης, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι σοβαρές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση έχουν και οι διοικήσεις της εταιρίας, οι αγροτοπατέρες που συμβιβάστηκαν με την πολιτική αυτή και χρησιμοποίησαν τις καρέκλες τους για προσωπικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες.

"Η εξαγορά όμως, σημειώνεται, δε σημαίνει και ανάπτυξη με κέρδη των παραγωγών και των εργαζόμενων. Σημαίνει μείωση παραγωγικών δραστηριοτήτων, σκληρή εκμετάλλευση των παραγωγών, απολύσεις των εργαζομένων".

"Η ιδιωτικοποίηση, μετοχοποίηση, με άλλα λόγια το ξεπούλημα της ΑΓΝΟ, δεν είναι μονόδρομος. Μονόδρομος είναι η συσπείρωση παραγωγών, εργαζομένων, μικροεπαγγελματιών, που έχουν κοινά συμφέροντα, ώστε να διατηρηθεί και αναπτυχθεί η ΑΓΝΟ", τονίζεται.

Οι στόχοι πάλης που προτείνουν οι κομμουνιστές στους εργαζόμενους, είναι:

- Να σταματήσει το μεθοδευμένο ξεπούλημα με κάθε μορφή.

- Ρύθμιση χρεών, με τρόπο που θα οδηγεί στην ανάπτυξη της Οργάνωσης. Η κυβέρνηση με την ΑΤΕ να σταματήσουν την τοκογλυφική πολιτική.

- Αμεση, επαρκής και χαμηλότοκη χρηματοδότηση για τις δραστηριότητες και την κάλυψη των υποχρεώσεών της.

- Να λειτουργήσουν όλα τα παραγωγικά τμήματα.

- Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι.

- Να αξιοποιηθεί το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό με αξιοκρατικά κριτήρια. Να απομακρυνθούν οι τοποτηρητές της ΑΤΕ που αμείβονται πλουσιοπάροχα.

- Να γίνει διαχειριστικός έλεγχος με τη συμμετοχή των εργαζομένων και να αποδοθούν οι ευθύνες που υπάρχουν.

"Η ΑΓΝΟ και οι άλλοι συνεταιρισμοί - τονίζεται - μπορούν να αναπτυχθούν με άλλη πολιτική. Πολιτική που θα έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των πολυεθνικών, που θα στηρίζει τον παραγωγικό συνεταιρισμό και το μικρομεσαίο αγροτοκτηνοτροφικό νοικοκυριό και τους εργαζόμενους".

"Απάντηση - καταλήγει η ανακοίνωση - στο μέτωπο της αντίδρασης πρέπει να είναι η δημιουργία του μετώπου της εργατικής τάξης, των αγροτοκτηνοτρόφων, των λαϊκών στρωμάτων, σε αντιμονοπωλιακή, δημοκρατική κατεύθυνση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ