Πέμπτη 16 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΕ ΑΓΩΝΑ δρόμου μεταξύ Σόφιας - Βουκουρεστίου "τρέχουν" τους τελευταίους μήνες Ελλάδα και Τουρκία προσπαθώντας να εδραιώσουν τις θέσεις τους, να προσεταιριστούν τις δύο χώρες και να κυριαρχήσουν η μία έναντι της άλλης. Ο ελληνοτουρκικός διαγκωνισμός για την πρωτοκαθεδρία στα Βαλκάνια έχει αρχίσει να εντείνεται μετά τα τελευταία γεγονότα στο Κόσσοβο και να προκαλεί έντονους προβληματισμούς στην Αθήνα (σελίδα 6).

Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) και οι συνεργαζόμενες μ' αυτή Βουλευτικές Ομάδες των Αγροτικού Κόμματος και "Ναροντοβλάστιε", θα καταψηφίσουν την Παρασκευή την υποψηφιότητα του Σεργκέι Κιριένκο για το πρωθυπουργικό αξίωμα (σελίδα 8)."ΞΕΧΑΣΤΕ τις αντιδράσεις! Εμείς θα πάμε στο περιβαλλοντικό συνέδριο της Ζακύνθου, όπως προγραμματίσαμε!". Μ' αυτή την αποκαλυπτική φράση, απάντησε χθες ο εμπορικός ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις έντονες αντιδράσεις φορέων του νησιού, οι οποίοι έχουν χαρακτηρίσει "ανεπιθύμητο πρόσωπο" τον πρέσβη των ΗΠΑ (σελίδα 9).

ΜΕ ΦΟΝΤΟ τις έντονες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, ξεκίνησε χτες η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ "για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων" (σελίδα 17).

ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έκανε χτες το... θαύμα του: "Απάλλαξε" το ΙΚΑ απ' το μεγαλύτερο οργανικό έλλειμμα της τελευταίας πενταετίας, δίνει διαβεβαιώσεις ότι δε γίνεται καμιά περικοπή στις παροχές σε είδος και ότι η απορρόφηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό γίνεται κανονικά! (σελίδα 18).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ