Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Η Μπαρτσελόνα ... φλερτάρει τον Μαχλά

Ακόμη... πανηγυρίζουν στη Βαρκελώνη, αφού η Μπαρτσελόνα από την Κυριακή το βράδυ είναι η πρωταθλήτρια Ισπανίας για τη φετινή χρονιά και πάνω από 100.000 Καταλανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης.

Η "Μπάρτσα" επιβλήθηκε στην Καμπ Νου μπροστά σε 77.000 θεατές της Σαραγόσα με 1-0 χάρις σε ένα γκολ του Τζιοβάνι στο 77. Ετσι, 4 αγωνιστικές πριν το τυπικό τέλος του πρωταθλήματος στέφθηκε πρωταθλήτρια, αφού έχει 73 βαθμούς έναντι 59 της δεύτερης Ρεάλ Μαδρίτης, που νίκησε την Οβιέδο με 5-1.

Ας σημειωθεί ότι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα της Βαρκελώνης πολλές ολλανδικές εφημερίδες ανέφεραν ότι οι πρωταθλητές Ισπανίας έχουν "βάλει στο μάτι" τον Νίκο Μαχλά της Βίτεσε, για τον οποίο προσφέρουν περίπου 5 δισ. δρχ. Αυτό ενισχύεται και από τις σχετικές δηλώσεις του προπονητή των Καταλανών, Λουίς Φαν Γκαλ: "και ποιος προπονητής δε θα ήθελε έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα του".

  • Αλλαγή σκηνικού είχαμε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, αφού η Αρσεναλ πήρε το "κεφάλι" στη βαθμολογία γκρεμίζοντας τη μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Λονδίνου επικράτησε της Γουίμπλεντον με 5-0, την ώρα που στο Ολντ Τράφορντ η Μάντσεστερ παραχωρούσε ισοπαλία 1-1 στη Νιούκαστλ του Νίκου Νταμπίζα, που τα πήγε πολύ καλά στο μαρκάρισμα του μεγάλου αστεριού των "Μπέμπηδων" Αντι Κόουλ. Η βαθμολογία: Αρσεναλ 69, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 68, Λίβερπουλ 59... Ας σημειωθεί ότι η Αρσεναλ έχει δυο αγώνες λιγότερους από τη Μάντσεστερ.
  • Ολοένα και φουντώνει η μάχη στο Καμπιονάτο, όπου Γιουβέντους και Ιντερ κάνουν τις ύστατες προσπάθειες για την κατάκτηση του "Σκουντέντο". Η πρωτοπόρος Γιουβέντους επικράτησε με 1-0 της Εμπολι, που έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία, αφού της ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Μπιανκόνι ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών στον Τύπο και την κοινή γνώμη της γειτονικής χώρας. Η Ιντερ επικράτησε άνετα της Ουντινέζε με 2-0 και έτσι η διαφορά του ενός βαθμού παρέμενε. Η βαθμολογία: Γιουβέντους 66, Ιντερ 65, Λάτσιο 56, Ρόμα 52 κλπ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ