Πέμπτη 23 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΠΝΟ επιμένει στον απαράδεκτο ρόλο της

Το αγωνιστικό μήνυμα που έστειλαν οι ναυτεργάτες με τη μαζική και αποφασιστική τους συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 9 Απρίλη, φαίνεται ότι έφερε σε δύσκολη θέση τη νόθα πλειοψηφία της ΠΝΟ, η οποία χτες το πρωί διέλυσε τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που είχε συγκληθεί για να αποφασίσει απεργιακή κινητοποίηση ενόψει της 1ης Μάη και να συζητήσει για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Αμέσως μετά τη διάλυση της συνεδρίασης, το σκηνικό ήρθε να συμπληρώσει και η αναίτια επίθεση του προέδρου της Ενωσης Πλοιάρχων Γ. Βελισαράτου και στελέχους της ΔΑΚΕ, σε άνεργο ναυτεργάτη, που βρισκόταν στα γραφεία της ΠΝΟ μαζί με άλλους συναδέλφους του, ζητώντας μπάρκο.

Η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ με χτεσινή τους κοινή ανακοίνωση, επισημαίνουν ότι οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας προσπάθησαν να αποφύγουν να τοποθετηθούν στα οξύτατα προβλήματα των ναυτεργατών και ότι επιβεβαίωσαν ξανά "τον προβοκατόρικο ρόλο τους και την υπονομευτική - διαλυτική τακτική τους απέναντι στους ναυτεργάτες και τους αγώνες τους".

Τα δύο σωματεία απαιτούν άμεσα να συνεδριάσει η ΕΕ της ΠΝΟ με την παρουσία ναυτεργατών και να αποφασιστεί κατ' αρχήν 48ωρη προειδοποιητική απεργία με αφετηρία την 1η Μάη,ενώ το διεκδικητικό πλαίσιο να αφορά την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, την απόκρουση των αντιναυτεργατικών μέτρων, την απορρόφηση και προστασία των ανέργων, υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, προστασία του καμποτάζ και τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος με την επέκταση του Ν.1264/82. Τέλος, καταγγέλλουν τον πρόεδρο της Ενωσης Πλοιάρχων "για την αναίτια, τραμπούκικη επίθεση και χειροδικία ενάντια σε άνεργο ναυτεργάτη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ