Πέμπτη 23 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε ιδιώτες τα "ΞΕΝΙΑ"

Πριν ακόμα φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη μετατροπή του ΕΟΤ σε Ανώνυμη Εταιρία και ξεπούλημα της περιουσίας του, το υπουργείο Ανάπτυξης και η διοίκηση του Οργανισμού αποφασίζουν να προχωρήσουν στη μακροχρόνια μίσθωση των "ΞΕΝΙΑ" σε ιδιώτες, χωρίς καν να διασφαλίζουν θέσεις εργασίας και εργασιακές σχέσεις. Ηδη, εκμισθώθηκε το "ΞΕΝΙΑ" Κυλλήνης,σειρά έχουν του Ναυπλίου και του Λαγονησίου και έπεται συνέχεια.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης δέχτηκε χτες τα πυρά συνδικαλιστών από τα σωματεία εργαζομένων στα "ΞΕΝΙΑ", που συμμετείχαν σε σύσκεψη στην Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού. Στη σύσκεψη, τα σωματεία των "ΞΕΝΙΑ" Ναυπλίου, Κυλλήνης, Ναυπάκτου, Λαγονησίου και του Μον Παρνές,που πήραν μέρος, αποφάσισαν να αγωνιστούν από κοινού.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη οι συνδικαλιστές συναντήθηκαν με τον γγ του ΕΟΤ Ν. Σκουλά,ο οποίος υπεραμύνθηκε της απόφασης για ξεπούλημα της περιουσίας του ΕΟΤ, ενώ δεν ανέλαβε καμιά δέσμευση για τους εργαζόμενους.

Ανησυχία και αναστάτωση έχει προκαλέσει στους 140 περίπου εργαζόμενους του "ΞΕΝΙΑ" Ναυπλίου" η κυβερνητική απόφαση, όπως μας είπε ο Θ. Βοϊβόντας,πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ναυπλίου και εργαζόμενος ο ίδιος στο "ΞΕΝΙΑ". Ο συνδικαλιστής εξέφρασε την αντίθεσή του με την ιδιωτικοποίηση των μονάδων και σημείωσε: "Οχι μόνο αποφασίζουν τη μακροχρόνια μίσθωση, αλλά δε διασφαλίζουν καν τους εργαζόμενους. Εμείς θα το παλέψουμε με κάθε τρόπο και μέσο. Για την κατάσταση των ΞΕΝΙΑ δεν ευθυνόμαστε εμείς, ευθύνεται η κακή διαχείριση από τις διοικήσεις του ΕΟΤ". Στον "αέρα" βρίσκονται οι 100 εργαζόμενοι του "ΞΕΝΙΑ" Κυλλήνης",που εκμισθώθηκε στον Δασκαλαντωνάκη.Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηλείας Ν. Ορφανός τόνισε ότι δε γνωρίζουν αν θα λειτουργήσει φέτος και πότε το ξενοδοχείο, σημειώνοντας ότι οποιοδήποτε πρόβλημα στο "ΞΕΝΙΑ" θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις σε παραγωγικούς τομείς της Ηλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ