Παρασκευή 24 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξέσπασαν κατά της ΕΣΑΚ

Ακόμα και την καθαίρεση των στελεχών της ΕΣΑΚ από το προεδρείο της ΓΣΕΕ, έφτασαν να ζητήσουν ορισμένα στελέχη της ΠΑΣΚΕ κατά τη χθεσινή σύσκεψη συνδικαλιστών στη Συνομοσπονδία

Σε οξύτατες επιθέσεις κατά της ΕΣΑΚ, που σε ορισμένες περιπτώσεις πήραν χαρακτήρα ακραίου αντικομμουνισμού, επιδόθηκαν χτες στελέχη της ΠΑΣΚΕ κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη ΓΣΕΕ για την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Συνομοσπονδίας, που τελικά θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Αρεως.Ορισμένοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να "τολμήσει" να καθαιρέσει τα στελέχη της ΕΣΑΚ που συμμετέχουν στο προεδρείο, "τιμωρώντας" τους για την απόφαση σωματείων της Αθήνας και Ομοσπονδιών να διοργανώσουν πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Πρωταγωνιστές σ' αυτού του είδους τις επιθέσεις αναδείχτηκαν στελέχη της "εκσυγχρονιστικής" ηγετικής ομάδας της ΟΤΟΕ (Πουλαρίκας - Κουσελάς).

Τα θέματα για τα οποία διοργανώθηκε η σύσκεψη - που ήταν η Πρωτομαγιά, τα προβλήματα των εργαζομένων και το διεκδικητικό πλαίσιο της ΓΣΕΕ - θίχτηκαν εν τάχει και μόνο από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλο, ο οποίος αναφερόμενος στους βασικούς άξονες του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς από τη Συνομοσπονδία, καθόρισε ως βασικότερους αυτούς που αφορούν τις ΔΕΚΟ, το ασφαλιστικό, την απασχόληση και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ισχυριστεί ότι αποτελεί πολιτική απόφαση ενός κόμματος η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα...

Για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σημείωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στη σημερινή Ολομέλεια της διοίκησης και ότι αν οι εργοδότες δε βελτιώσουν την πρότασή τους, θα υπάρξει νέα κινητοποίηση. Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί άμεσα κινητοποίηση και για τις ΔΕΚΟ.

Γ. Μαυρίκος: "Στηρίζουμε την πρωτοβουλία των σωματείων"

Σε δήλωση που έκανε μετά τη σύσκεψη, ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος,σημειώνει: "Στη σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών στη ΓΣΕΕ ορισμένα στελέχη της ΠΑΣΚΕ επιδόθηκαν σε ακραίο αντικομμουνισμό και σε ανούσιες φλυαρίες για το περιεχόμενο της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Από την πλευρά μας έχουμε κάνει σαφές στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ότι αν δεν αλλάξει μυαλά και ρότα, μόνο ο ΣΕΒ και η κυβέρνηση θα τη χειροκροτούν. Εμείς, τα εκλεγμένα στελέχη της ΔΑΣ συμμετέχουμε και στηρίζουμε την πρωτοβουλία σωματείων της Αθήνας που διοργανώνουν αγωνιστικό, ταξικό γιορτασμό και μεγάλη συγκέντρωση την 1η Μάη, στις 10πμ, στο Σύνταγμα.

Στην πρωτοβουλία αυτή έχουμε καλέσει κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, κάθε συνδικαλιστή που αντιλαμβάνεται ότι μόνο με συντονισμένο, ενωτικό και αποτελεσματικό αγώνα μπορεί να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή θύελλα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους βιομηχάνους. Κάθε σωματείο και συνδικαλιστή που θέλει ενότητα για δράση, για αντίσταση, για αντεπίθεση. Ενότητα για την αναζωογόνηση, το δυνάμωμα, τη μαζικοποίηση των σωματείων στη γραμμή του αγώνα και όχι του συμβιβασμού. Στην πρωτοβουλία αυτή η μόνη που δεν έχει θέση είναι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αφού:

1. Στηρίζει τη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων 25 χρόνων.

2. Αρνιέται το συντονισμό και την κλιμάκωση της πάλης.

3. Πρωτοστατεί στους ψεύτικους κοινωνικούς διαλόγους.

4. Ανέχεται τις προκλήσεις του ΣΕΒ στην ΕΓΣΣΕ.

5. Υποβοηθά στην κατάργηση του 8ωρου.

6. Βλέπει με "καλό μάτι" τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ.

7. Συμφωνεί στη λεηλασία των εργασιακών σχέσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ