Παρασκευή 24 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Με την πλάτη γυρισμένη στα προβλήματα

Τις ευθύνες της πλειοψηφίας για την όξυνση των προβλημάτων στην περιοχή, επισήμαναν τα στελέχη της ΕΣΑΚ

Με την παρουσίαση ενός φτωχού απολογισμού δράσης της πλειοψηφίας, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα οξύτατα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής, την αυξημένη ανεργία, την εγκατάλειψη και την καταστροφή που συντελείται στο περιβάλλον του Θριασίου Πεδίου και με ενός αόριστου προγράμματος "δράσης", το οποίο απλώς ονοματίζει επιγραμματικά κάποια προβλήματα, άρχισαν οι εργασίες του ετήσιου απολογιστικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής,που πραγματοποιήθηκε χτες.

Ο πρόεδρος του ΕΚΕΔΑ Τ. Τζεγιαννάκης,στην εισηγητική του ομιλία, προκειμένου να υποβαθμίσει τις ευθύνες της πλειοψηφίας, τη συναίνεση και την υποταγή της στην κυβερνητική πολιτική που επέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα, ανάλωσε ένα μεγάλο μέρος της, για να επιτεθεί στην ΕΣΑΚ και τις... ουτοπικές θέσεις της.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η παράταξη της ΔΑΚΕ, η οποία όχι μόνο κάλυψε με το παραπάνω τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΠΑΣΚΕ, αλλά όπως είπε ο εκπρόσωπός της Σ. Ζογανάς,θα δείξει ανοχή στην πλειοψηφία μην καταψηφίζοντας τον απολογισμό δράσης. Ο ίδιος δεν έχασε την ευκαιρία να εξάρει την αγαστή συνεργασία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ.

Παίρνοντας το λόγο ο Δ. Κουμπούρης μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, αναφέρθηκε εκτενώς στην επίθεση της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, τονίζοντας ότι "οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες πως η κατάσταση της εργατικής τάξης θα βελτιωθεί, αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική". Για το πρόγραμμα δράσης της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου, σημείωσε ότι έγιναν κάποιες αποσπασματικές κινητοποιήσεις χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο, στις οποίες δε δόθηκε καμία συνέχεια. Για τις συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος της ΕΣΑΚ, επισήμανε ότι αυτές έγιναν, προκειμένου να καλυφθούν οι ευθύνες της ΠΑΣΚΕ, αλλά και για να εξαπατήσει τους εργαζόμενους. Επίσης, κατάγγειλε την πλειοψηφία ότι απέρριψε τις προτάσεις της ΕΣΑΚ για το συντονισμό δράσης των εργαζομένων της περιοχής. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επιχειρούμενη κατάργηση του οχτάωρου.

Ο Α. Χοροζάνης,μέλος της διοίκησης, κάλεσε τους εργαζομένους να συντονίσουν τους αγώνες τους ενάντια σ' αυτή την πολιτική, δημιουργώντας ευρύ κοινωνικό μέτωπο, ικανό να υπερασπιστεί τα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, να αναχαιτίσει την πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, διεκδικώντας ΔΕΚΟ 100% στο δημόσιο και επιβάλλει αποχώρηση αμέσως της ΓΣΕΕ από τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη.

Οι προκλήσεις της πλειοψηφίας εκφράστηκαν με την έγκριση ψηφίσματος καταδίκης των συνδικάτων της Αθήνας για την απόφασή τους να τιμήσουν την Πρωτομαγιά με συγκέντρωση στο Σύνταγμα!Οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ κατάγγειλαν αυτή την προκλητική ενέργεια και αποχώρησαν από τις διαδικασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ