Κυριακή 26 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε δίκη πάλι ο "904 Αριστερά στα FM"

Με κλητήριο θέσπισμα του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Π. Ιωαννίδη, προσάγονται ξανά σε δίκη οι υπεύθυνοι του ραδιοφωνικού σταθμού "904 Αριστερά στα FM", με την κατηγορία ότι δεν έχουν εφοδιαστεί με άδεια από το υπουργείο Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Η δίκη θα γίνει στο Α Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης την Τρίτη 28 του Απρίλη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δικάζεται ο "904 Αριστερά στα FM". Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πολλές μηνύσεις με διάφορες κατηγορίες. Παρά το γεγονός ότι ο σταθμός επιτελεί πολιτικό, κοινωνικό έργο, δεν είναι κερδοσκοπική επιχείρηση και λειτουργεί από το 1988 μετά από υποβολή σχετικής μελέτης στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, στην οποία το υπουργείο απάντησε ότι η "τεχνική μελέτη του ραδιοφωνικού σταθμού "904 Αριστερά στα FM" μετά τον τεχνικό έλεγχο κρίνεται επαρκής". Σημειώνεται ακόμη ότι ο "904 Αριστερά στα FM", όπως και οι περισσότεροι ραδιοσταθμοί της Θεσσαλονίκης, λειτουργεί με άδεια της Νομαρχίας.

Ας σημειωθεί δε ότι εκτός από τη μήνυση για τη δίκη στις 28 του Απρίλη εκκρεμούν και άλλες μηνύσεις που πρόκειται να εκδικαστούν σε μελλοντικές ημερομηνίες.

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί προσάγεται σε δίκη ο "904 Αριστερά στα FM" τη στιγμή που δεκάδες σταθμοί στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν με παρόμοια άδεια της Νομαρχίας.

Είναι ωστόσο φανερό ότι κάποιοι θέλουν να παρεμβάλουν δυσκολίες στη λειτουργία του σταθμού, με απώτερο ίσως στόχο την τελική φίμωσή του. Είναι όμως πάρα πολλοί εκείνοι που αγρυπνούν και δε θα επιτρέψουν να σιωπήσει ο "904", η άλλη φωνή στο ραδιόφωνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ