Κυριακή 26 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ
Πρώτη πράξη των τελικών

Στην Ορεστιάδα αύριο το πρώτο ματς, ανάμεσα στην ακριτική ομάδα και τον Ολυμπιακό

Ανοίγει αύριο η αυλαία των τελικών του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 ανδρών, όπου Ορεστιάδα και Ολυμπιακός θα δώσουν τους "υπέρ πάντων αγώνες" προκειμένου ο ένας από τους δυο να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας για την τρέχουσα περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σύστημα της διεξαγωγής, πρωταθλητής αναδεικνύεται αυτός που θα φθάσει πρώτος στις τρεις νίκες.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα, λοιπόν, για τις ομολογουμένως δυο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, που κατάφεραν να φθάσουν στον τελικό και αύριο στην Ορεστιάδα δίνουν την πρώτη μεγάλη μάχη του πολέμου που θα αναδείξει τον πρωταθλητή (18.00 απευθείας από την ΕΤ-1).

Ας δούμε λοιπόν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δυο μονομάχοι, λίγο πριν την επίσημη έναρξη των τελικών αρχίζοντας από τους αυριανούς γηπεδούχους.

Ορεστιάδα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα του Εβρου δηλώνει παρούσα σε τελικό πρωταθλήματος. Πέρσι αυτή και ο Αρης κατάφεραν να σπάσουν την παντοκρατορία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και για πρώτη φορά ο τίτλος του πρωταθλητή διεκδικήθηκε από δυο επαρχιώτικες ομάδες. Το πρωτάθλημα ως γνωστό "ταξίδεψε" για τη Θεσσαλονίκη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έκαναν οι Εβρίτες. Φέτος όλοι στις τάξεις της Ορεστιάδας δηλώνουν πιο έτοιμοι από ποτέ για τη μεγαλύτερη διάκριση στον εσωτερικό χώρο. Αλλωστε, το πλεονέκτημα έδρας που έχουν αποκτήσει από την κανονική περίοδο έναντι των "ερυθρολεύκων", τους δίνει κάποια παραπάνω δικαιώματα στο όνειρο...

Ηδη στην ακριτική πόλη επικρατεί αναβρασμός για τον πρώτο αγώνα, αφού ως γνωστό η αρχή είναι το ήμισυ του παντός... Παράλληλα, η διοίκηση της ομάδας, σε μια προσπάθειά της να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις διάφορες εκκρεμότητες που υπάρχουν, πριν λίγες ημέρες ανανέωσε τη συνεργασία της με τον προπονητή της ομάδας Ντράγκαν Μιχαϊλοβιτς, αφού θεώρησαν καθ' όλα πετυχημένη τη φετινή πορεία της ομάδας, άσχετα με το τι θα γίνει στους τελικούς. Επίσης οι διοικούντες διαβεβαίωσαν τους παίκτες που τα συμβόλαιά τους λήγουν το καλοκαίρι ότι θα τους κρατήσουν όλους, με πρώτο απ' όλους τον Ζελιάσκοφ, αφού το θέμα του θεωρείται το πιο φλέγον...

"Το πρώτο παιχνίδι θα κρίνει πολλά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο το πλεονέκτημα έδρας", δήλωσε αναφερόμενος στο παιχνίδι ο Γιώργος Παπάζογλου.

Ολυμπιακός

Από το 1994 έχουν να δουν πρωτάθλημα στον Πειραιά, και στον πιο πολυνίκη σύλλογο στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ πιστεύουν ότι έφθασε η ώρα για επιστροφή στο ένδοξο παρελθόν, μετά το διάλειμμα τεσσάρων χρόνων. Ηδη έχουν κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της περιόδου, αφού πριν από ένα μήνα στέφθηκαν κυπελλούχοι Ελλάδας νικώντας "διά περιπάτου" στον τελικό τον περσινό πρωταθλητή Αρη. Τώρα σειρά έχει το πρωτάθλημα... Πρώτο μέλημα των "ερυθρόλευκων" είναι να νικήσουν τον κακό τους εαυτό, αφού ως γνωστό μόλις πατήσουν το πόδι τους στην Ορεστιάδα ξεχνούνε την καλή απόδοση και τις περισσότερες φορές μεταμορφώνονται προς το χειρότερο... Στα συν του Ολυμπιακού συγκαταλέγονται η πολύ καλή φυσική κατάσταση των παικτών του Τζιαν Πάολο Μοντάλι, αλλά και η πληθώρα ισάξιων παικτών που όποτε κληθούν είναι έτοιμοι να "βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά". Ολοι δηλώνουν πανέτοιμοι να σπάσουν το πλεονέκτημα της έδρας που έχουν οι Εβρίτες, αλλά παρ' όλα αυτά δε θεωρούν καθοριστικό το πρώτο παιχνίδι.

"Δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα σε αυτή τη φάση. Κάθε αγώνας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και είναι διαφορετικός. Ετσι λοιπόν τα πάντα μπορούν να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Το μοναδικό πλεονέκτημα της έδρας ίσως είναι η διαιτησία, αλλά δε νομίζω ότι θα επηρεαστεί", επισήμανε στις δηλώσεις του ένα από τα βασικά "όπλα" του Πάολο Μοντάλι, ο Μάριος Γκιούρδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ