Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το βιβλίο τρόπος ζωής

Για δεύτερη χρονιά φέτος το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το ΥΠΠΟ οργανώνουν το Μάη καμπάνια προβολής του βιβλίου, απευθύνοντας μέσω των ΜΜΕ ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στη χαρά της ανάγνωσης. Από το περσινό σύνθημα "Τα βιβλία ταξιδεύουν με όλα τα μέσα" περνάμε φέτος στο σύνθημα "Τα βιβλία είναι τρόπος ζωής".Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

  • Διαγωνισμό σε 147 βιβλιοθήκες,που είχε προκηρυχτεί για τον Απρίλη, με θέμα "Το βιβλίο που μου άλλαξε τη ζωή".
  • Χτες απονεμήθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού "Λαθραναγνώστρια φωτογραφία",με θέμα το βιβλίο και την ανάγνωση και εγκαινιάστηκε, στη "Στοά του Βιβλίου", έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 9/5. Τα βραβεία που απονεμήθηκαν είναι: 1ο στον Γιώργο Κουτσιλιέρη από τη Θεσσαλονίκη, 2ο στους Νίκο Μάμαλο και Θανάση Σούτη από την Κέρκυρα και 3ο στην Αγγελική Αυγητίδου,κάτοικο Λονδίνου. Απονεμήθηκαν επίσης 9 έπαινοι στους: Νίκο Δημολίτσα, Βαγγέλη Ζαβό, Θεόδωρο Ηλιόπουλο, Κατερίνα Καμπίτη, Αντώνη Παπαντωνίου, Ηώ Πάσχου, Νίκο Ρόκκο, Ανδρέα Στασινόπουλο, Κώστα Χατζηπέτρο.
  • Στις 4 και 5 του Μάη θα πραγματοποιηθεί διήμερο Διεθνές Συμπόσιο,με θέμα "Βιβλίο και ΜΜΕ",σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου,στην αίθουσα 209 (Νέα Πτέρυγα) στο Πάντειο, με τη συμμετοχή συγγραφέων, δημοσιογράφων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών παραγωγών, κριτικών βιβλίου, σκηνοθετών κ. ά.
  • Συμμετοχή με ειδικό περίπτερο και εκδηλώσεις στην Εκθεση Βιβλίου,στο Πεδίον του Αρεως (8-24/5).
  • Σεμινάριο για δασκάλους,στη "Στοά του Βιβλίου" στις 14/5 (7.30 μμ), με θέμα την ξενάγηση στην Εθνική Βιβλιοθήκη.
  • Παρουσίαση καινούριων αρχείων, ερευνών και νέων στοιχείων,που συνθέτουν τον ανανεωμένο κόμβο του ΕΚΕΒΙ στο Ιντερνετ, στις 18/5, και παρουσίαση των δεικτών της αγοράς του βιβλίου στην Ελλάδα για το 1997, από το Παρατηρητήριο Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ, στις 20/5, στη "Στοά Βιβλίου".
  • Απονομή βραβείων,στους νικητές του διαγωνισμού "Σκυταλοδρομία Ανάγνωσης στο Νομό Εβρου" (29/5) και παρουσίαση της Εθνικής Βιβλιογραφίας 1994 σε έντυπη μορφή στην Εθνική Βιβλιοθήκη.

Συνεχίζεται με τον ΟΑΣΑ το πρόγραμμα "Οι στίχοι των ποιητών ταξιδεύουν",με το Μάη αφιερωμένο στην ποίηση του Μανώλη Αναγνωστάκη,ενώ θα εκδοθεί σε βιβλίο όλο το πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ