Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το "ξεχωριστό" πείραμα του Κόνερι

Τελευταία μέρα του ξανθού, τρελού Απρίλη είναι σήμερα και όλοι θα βγουν να πιάσουν το Μάη το μυρωμένο. Ολοι; Μα ασφαλώς όχι, υπάρχουν πολλοί που θα μείνουνε μέσα για διαφορετικούς λόγους. Εκτός από την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου, ο πιο οικείος τρόπος να περνάς το βράδυ σου, είναι η τηλεθέαση. Μια καλή ταινία είναι ό,τι χρειάζεται. Αν υπάρχει φυσικά. Υπάρχει; Μέτρια μοιάζει να είναι η βραδιά.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 21.05 "Ξεχωριστή μέρα" του Τζόελ Σουμάχερ.

Ενας άνδρας που πίστεψε στο αμερικάνικο όνειρο και δούλεψε γι' αυτό, μια "ξεχωριστή μέρα" απολύεται από τη δουλιά του και ξαφνικά το όνειρο γίνεται εφιάλτης. Ηταν κυβερνητικός υπάλληλος, ήταν ένας καλός οικογενειάρχης με γυναίκα και κόρη, ενώ τώρα δεν είναι ούτε υπάλληλος ούτε καλός πατέρας. Είναι μόνος, αποξενωμένος από τους πάντες και τα πάντα. Οδηγεί το αυτοκίνητό του σε ώρα αιχμής, και εκεί ξαφνικά, εντελώς ξαφνικά, χάνει την ψυχραιμία του, σπάνε τα νεύρα του και ξεσπάει. Παρατάει το αυτοκίνητό του στη μέση του δρόμου και αρχίζει σαν μανιακός να τρέχει άσκοπα καταστρέφοντας στο πέρασμά του ό,τι τον ενοχλεί. Πρόκειται για μια θεαματική, νευρική ταινία που επιχειρεί να καταγράψει την αιτία του κοινωνικού φασισμού, που προκαλείται από την ανεργία, το κυκλοφοριακό, την ακρίβεια, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε μια μεγαλούπολη. Με τον Μάικλ Ντάγκλας.

Από την ΕΤ - 3 στη 01.00 "Το πείραμα της Φιλαδέλφειας" του Στιούαρτ Ράφιλ.

Ενας στρατιώτης παίρνει μέρος στο "πείραμα της Φιλαδέλφειας" - τι ακριβώς είναι αυτό το πείραμα κανείς δεν έχει καταλάβει - και ταξιδεύει μέσα στο χρόνο. Θα εμφανιστεί μετά από σαράντα χρόνια, στη σημερινή εποχή και θα αναζητήσει ευθύνες από τους υπεύθυνους του πειράματος που είναι ακόμα ζωντανοί. Είναι μια καλογυρισμένη αλλά όχι και πολύ αληθοφανής ταινία επιστημονικής φαντασίας, που όμως βλέπεται ευχάριστα. Με τους Μάικλ Παρέ και Νάνσι Αλεν.

Από το STAR στις 21.00 "Τζέιμς Μποντ: ζεις μονάχα δυο φορές" του Λούις Γκίλμπερτ. Οι βρετανικές υπηρεσίες αναθέτουν στον πράκτορα 007 να σταματήσει τα ανατριχιαστικά σχέδια κάποιου κυρίου, ονόματι Μπλόφελντ, που σχεδιάζει να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο! Σ' αυτή την ταινία ο Σον Κόνερι είναι στην ακμή της ηλικίας του, τότε, πουήταν ακόμα αναγκασμένος να παίζει τον ωραίο και το δυναμικό, ενώ τώρα στη μετά την ωριμότητα εποχή, κατάφερε να αποδείξει ότι είναι ένας μεγάλος ηθοποιός. Ας είναι, εδώ ο Μποντ θα παντρευτεί με λευκό γάμο μια Γιαπωνέζα, θα μεταμφιεστεί, θα κάνει τον πεθαμένο, θα αναστηθεί και ο Θεός ξέρει τι άλλο θα κάνει, για να μας αποδείξει ότι... ζεις μονάχα δυο φορές... και να αποτρέψει τα σατανικά σχέδια του Μπλόφελντ. Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ευτυχώς, δε θα γίνει κι αυτό το οφείλουμε στον Τζέιμς Μποντ! Με τους Σον Κόνερι και Ντόναλντ Πλέζανς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ