Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από ηθοποιούς για ηθοποιούς

Θεατρικά κοστούμια γνωστών γυναικών πρωταγωνιστριών και έργα τέχνης επωνύμων ζωγράφων θα δημοπρατηθούν, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για την αποπεράτωση του "Σπιτιού του Ηθοποιού".Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων διοργανώνουν, στην Πινακοθήκη Πιερίδη (Λ. Ποσειδώνος 29) τη δημοπρασία αυτή, στις 7/5 (8μμ), με ελεύθερη είσοδο για τους καλλιτέχνες. Τη δημοπρασία διευθύνει η Αννα Παναγιωταρέα και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ-1.

Θα δημοπρατηθούν κοστούμια των: Αλίκης Βουγιουκλάκη, Ελλης Λαμπέτη, Τζένης Καρέζη, Ελσας Βεργή, Κατερίνας Ανδρεάδη, Μελίνας Μερκούρη, Ρένας Βλαχοπούλου, Μάρως Κοντού, Αννας Φόνσου και έργα επωνύμων ζωγράφων όπως Αλέκου Φασιανού, Πέτρου Ζουμπουλάκη, Ειρήνης Γκόνου, Χρήστου Καρρά, Σαράντη Καραβούζη, Μίλτου Παντελιά κ. ά.

Αισιόδοξες για την επιτυχία της δημοπρασίας ήταν στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του ΣΕΗ και του "Σπιτιού του Ηθοποιού" Αννα Φόνσου και το μέλος του ΔΣ του "Σπιτιού του Ηθοποιού", Μάρω Κοντού,ενώ αμέριστη συμπαράσταση στην προσπάθεια αυτή δήλωσαν οι δήμαρχοι Αθηναίων και Γλυφάδας.

Ετσι, πολύ σύντομα το "Σπίτι" των ηθοποιών θα γίνει πραγματικότητα, αφού θα στεγάσει χαμηλοσυνταξιούχους ηθοποιούς και θα φιλοξενεί νέους σπουδαστές δραματικών σχολών, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσουν σπίτι. Εστιατόριο, παιδικός σταθμός, ιατρείο, θεατράκι θα είναι μερικοί από τους χώρους του "Σπιτιού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ