Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δυναμική απάντηση της πλειοψηφίας των ηθοποιών

Παραπέμπεται στο Πειθαρχικό ο Δημήτρης Παπαγιάννης μετά από απόφαση, που ελήφθη κατά πλειοψηφία στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΗ

Την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγιάννη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο,αποφάσισε, χτες, το ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών,με 11 ψήφους (Ρήγας Αξελός, Λευτέρης Πλασκοβίτης, Αννα Φόνσου, Ανδρέας Βαρούχας, Νίκος Καραγιώργης, Νίκος Μπακογιάννης, Γιώργος Ματαράγκας, Αντέλα Μέρμηγκα, Σίμων Πάτροκλος, Λεωνίδας Βαρδαρός, Σάσα Καστούρα."Απών" δήλωσε από την ψηφοφορία ο Τάσος Χαλκιάς,ενώ ο Γιώργος Μούτσιος και ο Δημήτρης Αραμπατζόγλου με δικές τους προτάσεις, που - φυσικά - δεν ψηφίστηκαν, πρότειναν να θεωρηθεί λήξαν το θέμα. Οσο για τον Δημήτρη Παπαγιάννη και τον υιό Παπαγιάννη καθώς και τον Πέτρο Πετράκη (που εκπροσωπούν το "ανεξάρτητο" ψηφοδέλτιο του Δ. Παπαγιάννη), με περισσό θράσος, για άλλη μια φορά, πρότειναν να μην παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό ο Δ. Παπαγιάννης και μόνο τότε θα μπορούσε να αποσύρει τη μήνυση. Σα να μην έφταναν, δηλαδή, τα όσα είχε κάνει μέχρι στιγμής, ζητούσε την "άφεση" με ευθεία απειλή. Αμετανόητος.

Τα ευτράπελα και φασιστικής εμπνεύσεως συμβάντα, που προκάλεσε η απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημήτρη Παπαγιάννη,μέλους του νεοεκλεγέντος ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών,απασχόλησαν επί μακρόν τα μέλη του ΔΣ κατά τη χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση. Η σύλληψη του γενικού γραμματέα του ΔΣ Ανδρέα Βαρούχα από την Αστυνομία, την περασμένη Πέμπτη, μετά από μήνυση του Δημήτρη Παπαγιάννη,η πειθαρχική αξιολόγηση της συμπεριφοράς του Δημήτρη Παπαγιάννη,που έστησε και πέτυχε την άμεση σύλληψη του Α. Βαρούχα,ενώ αποπειράθηκε να παραπλανήσει με στόχο και τη σύλληψη της Αννας Φόνσου,καθώς και η διάρρηξη του γραφείου του ΣΕΗ την επομένη της σύλληψης και η κλοπή της δήλωσης - καταγγελίας της Καίτης Ιμπροχώρη κατά του Δημήτρη Παπαγιάννη (που προκάλεσε και την οργή του Δ. Παπαγιάννη,όταν χρησιμοποιήθηκε αυτό από τον Ανδρέα Βαρούχα για να εκφράσει την επιφύλαξη της παράταξής του, ως προς την υποψηφιότητα Παπαγιάννη ως 1ου αντιπροέδρου), ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη χτεσινή συνεδρίαση.

Οσον αφορά στη διάρρηξη του γραφείου του ΣΕΗ και της κλοπής της δήλωσης - καταγγελίας της προηγούμενης προέδρου του ΣΕΗ, το ΔΣ αποφάσισε, στη χτεσινή συνεδρίαση, να υποβάλει μήνυση κατά αγνώστου.Επίσης, σήμερα το ΣΕΗ θα εκδώσει ανακοίνωση προκειμένου να ενημερώσει για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες.

Σε επικοινωνία που είχαμε για το θέμα αυτό με τον Τάκη Παπά, πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, δήλωσε: "Η σύλληψη του οποιουδήποτε πολίτη, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, και η τήρηση της διαδικασίας του αυτόφωρου, είναι από υπερβολική έως καταχρηστική, και βρίσκεται σε μία δυσαναλογία μεταξύ της στέρησης του αγαθού της ελευθερίας και της προσβολής της αξιοπρέπειας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου πρόκειται για έκφραση γνώμης σε συλλογικό συνδικαλιστικό όργανο, πρόκειται και για μια μυωπική συμπεριφορά των συγκεκριμένων αστυνομικών οργάνων τα οποία δε φρόντισαν να επικοινωνήσουν με κάποιον ευφυή εισαγγελέα, ο οποίος τουλάχιστον θα φρόντιζε να μην τους εκθέσει σε τέτοιες καταχρήσεις σε βάρος της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης στα συλλογικά όργανα. Ελπίζω αυτό το περιστατικό να αποτελέσει την ευκαιρία μιας δημοκρατικότερης και πιο ευαίσθητης διαπαιδαγώγησης των αστυνομικών οργάνων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ