Τετάρτη 6 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ
της Εκκλησίας από το κράτος

Αλέκα Παπαρήγα: Ο λαός μπορεί πολύ καλά να καταλάβει ότι ο διαχωρισμός, δεν έχει να κάνει με το δικαίωμά του να θρησκεύεται και να εκκλησιάζεται. Οι κυβερνήσεις θέλουν να χρησιμοποιούν τη θρησκεία σαν μέσο πολιτικού επηρεασμού, όπως και η εκκλησία θέλει να ασκεί πολιτική με τη στήριξη του κράτους

Το ίδιο και χειρότερο ταξικό, πιο αντιδραστικό και αυταρχικό θα είναι το αυριανό Σύνταγμα, κατήγγειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,μιλώντας χθες στη Βουλή, όπου ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την αναθεώρηση του Καταστατικού Χάρτη της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό πως μεταξύ των άλλων προτάσεων, που δε δέχτηκε η κυβέρνηση, ήταν και αυτή της υπερώριμης ανάγκης του διαχωρισμού της Εκκλησίας από το κράτος. "Δεν το κάνετε για λόγους καθαρά πολιτικούς και όχι γιατί δε θέλετε τάχα να συγκρουστείτε με το λαϊκό αίσθημα", κατήγγειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην παρέμβασή της. Θέλετε, συμπλήρωσε, να χρησιμοποιήσετε τη θρησκεία σαν μέσο ιδεολογικού και πολιτικού επηρεασμού, όπως και η Εκκλησία θέλει να ασκεί πολιτική με τη στήριξη του κράτους.

Ο λαός, τόνισε, μπορεί πολύ καλά να καταλάβει τι σημαίνει διαχωρισμός, δεν έχει να κάνει με το δικαίωμά του να θρησκεύεται και να εκκλησιάζεται.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος, δικαιολόγησε την απόφαση της κυβέρνησης "να μη θίξουμε τα πράγματα", με το σαθρό επιχείρημα ότι "έχουμε τόσα άλυτα προβλήματα και δεν είναι ανάγκη να έχουμε συγκρούσεις για θέμα που μπορεί και ένας κοινός νόμος να λύσει".


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ